Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Specialist aan het woord: praten over de dood

Het is voor niemand een hobby: praten over de dood. Maar tegelijkertijd is het belangrijk om dat te doen. Want we komen allemaal te overlijden. Wanneer je het gesprek aangaat en je wensen rond je uitvaart kenbaar maakt, kan dat jou en je nabestaanden erg helpen. Een uitvaartbegeleider kan je daarbij helpen en suggesties geven voor een persoonlijk afscheid.

Nadenken over je wensen

Wanneer je nadenkt over hoe je wil dat je eigen uitvaart eruit komt te zien, wat is daarbij dan belangrijk voor je? Allereerst is er de keuze tussen begraven en cremeren, waar niet aan te ontkomen is. Maar daarbinnen zijn er nog weer verschillende mogelijkheden, zoals een natuurgraf of de plaatsing van de urn in een urnengraf. Maar er zijn nog veel meer keuzes te maken. Waar wil je dat de afscheidsbijeenkomst plaatsvindt? In een kerk of op een andere locatie? Welke muziek wil je laten horen bij de uitvaart?

Boodschap meegeven

Centraal bij dit alles staat natuurlijk hoe je wil dat degenen die na je overlijden verder leven zich jou herinneren. En dat kun je door jouw keuzes sturen. Ben je een groot natuurliefhebber en vind je het belangrijk dat je nabestaanden opkomen voor de natuur? Dan kun je dat als boodschap meegeven.

Invulling van het afscheid

Er zijn allerlei onderwerpen waar je nu alvast over kunt nadenken. Je kunt alles tot in de puntjes voorbereiden, maar ook een deel. Je kunt dus ook je nabestaanden een deel van de keuzes laten maken. Dan hou je zelf deels de regie, maar laat je (een deel van) de invulling over aan je dierbaren.

Praten over de dood geeft rust

Wanneer je je keuzes gemaakt hebt en die hebt besproken, kan dat je veel rust geven. Je houdt immers de regie rond je uitvaart in eigen hand. Maar ook voor je nabestaanden is het goed om jouw wensen te weten. Die hoeven dan in een moeilijke en droevige periode niet zelf lastige keuzes te maken, want jij hebt dat al voor hen gedaan. Dat aspect valt niet te onderschatten, want in het geval van een overlijden moet er in een korte tijd veel geregeld worden.

Met wie?

Met wie zou je over de dood kunnen praten? Dat kan bijvoorbeeld je partner zijn of iemand uit je familie. Of iemand anders met wie je een goede band hebt. Je kunt ook een uitvaartverzorger uitnodigen om je wensen te bespreken. Die kan je inspiratie geven voor een zo persoonlijk mogelijke uitvaart. Hij of zij kan je ook wijzen op mogelijkheden waar je zelf misschien niet op was gekomen. Je mag trouwens zelf een uitvaartbegeleider kiezen. Dit staat los van een eventuele uitvaartverzekering die je bij een bepaalde verzekeraar hebt afgesloten.

Niet te lang wachten

Tot slot: het is het beste om niet te lang te wachten met het praten over de dood. Natuurlijk willen we allemaal op een goede manier oud worden, maar het is niet iedereen gegeven om dat te bereiken. En een overlijden kan soms heel plotseling zijn. Het is goed om dat moment vóór te zijn.

Afspraak maken

Wil je je laatste wensen met één van ons bespreken? Dat kan! Neem contact met ons op; dan maken we een afspraak. Je kunt ook via onze website je wensen laten vastleggen.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.