Kosten uitvaart

Een speciaal afscheid is niet per definitie meteen duurder. Laat je door ons adviseren over de mogelijkheden en kosten.

Wat zijn nu eigenlijk de kosten voor een uitvaart?

Op het eerste gezicht lijkt deze vraag niet zo moeilijk, maar het antwoord daarentegen is niet zo gemakkelijk!

Er zijn aanbieders in de uitvaartzorg in Groningen die d.m.v. vaste uitvaartpakketten hun diensten hebben gelimiteerd en hieraan een vaste prijs hebben verbonden. Hierbij nog wel opgemerkt dat deze ondernemers volop aan ‘upselling (bijverkoop)’ doen om als zodanig een zo’n duur mogelijk pakket te kunnen verkopen. Echter wij van Uitvaartzorg Boerhaave hebben jaren geleden al besloten geen pakketten aan te bieden. Dit om de reden dat de praktijk ons heeft geleerd dat wij maatwerk willen leveren, zonder gebonden te zijn aan een keurslijf van limieten.

Daarom maken wij altijd een maatwerkbegroting, welke qua werkzaamheden en leveringen past, enerzijds bij de wensen en anderzijds bij het budget van een familie.

Zo kan het een groot verschil maken, zowel wat de omvang van de uitvaart betreft als de daarbij horende kosten, hoe oud de overledene is. Een jong iemand die nog vol in het leven stond, kan veel meer mensen verwachten op zijn of haar uitvaart dan iemand die de gezegende leeftijd van 90 jaar behaalde. Daarbij geldt bijvoorbeeld ook dat, en dat lees je wel eens in een advertentie, dat hij of zijn in besloten kring is gecremeerd. Alleen de directe nabestaanden waren aanwezig, de uitvaart wel gepast maar eenvoudig, m.a.w. de totale uitvaartkosten waren hierdoor lager.

Een ander voorbeeld is een man van in de vijftig met een rijk sociaal leven, ondernemer, uit een groot gezin, getrouwd en vijf kinderen en veertien kleinkinderen. Een uitvaart die niet klein kon worden gehouden. Veel mensen bezochten de kerkdienst, gezamenlijk naar het graf, veel rouwdrukwerk en advertenties in de krant. Na de begrafenis een samenzijn waar zijn leven werd herdacht met een drankje en een hapje. Kortom een uitgebreide catering op een door hem gewenste locatie. Een grote, maar ook een veel kostbaardere uitvaart.

Ook horen we wel eens de vraag: ‘We zijn verzekerd voor €8.500,- middels een kapitaalpolis, maar onze begroting geeft echter een bedrag van €6.300,- aan. Wat gebeurd er met dit verschil?’ Het antwoord is simpel: “Het verschil wordt uitgekeerd aan de nabestaande(n)”. Maar omgekeerd komt het ook voor, namelijk dat de nabestaande(n) moeten bijbetalen! Er zijn ook verzekeringen die geen geld, maar omschreven uitvaartdiensten leveren. Wensen de nabestaande(n) meer uitvaartdiensten, dan moeten zij dit zelf betalen.’

Nalatenschap-Groningen

Toch globaal iets over de kosten:

  • Bij een crematie moet je globaal denken aan een bedrag tussen de €4.800,- en de €8.000,-;
  • Bij een begrafenis ligt dit ongeveer €2.500,- hoger, exclusief het grafmonument.


De uiteindelijke kosten worden vooraf begroot en met overlegd. Geen verrassingen achteraf!!!

In het algemeen kan je zeggen dat een crematie goedkoper is dan een begrafenis.

Daarnaast heeft Uitvaartzorg Boerhaave, speciaal voor kleine groepen (15-30 personen) de mogelijkheid voor een zogenaamde ‘huiskamer uitvaart’. Een uitvaart bedoelt voor kleine groepen, met uitsluitend de begrafenis, dan wel de stille crematie. Dit laatste betekend dat de overledene met onze rouwauto naar het crematorium wordt gebracht en zonder bijzijn van familie wordt gecremeerd. De as kan een maand later bij Uitvaartzorg Boerhaave worden opgehaald. De ‘Huiskamer uitvaart‘ is intiem, maar wel bijzonder redelijk van prijs.

Jouw laatste wens in vertrouwde handen!
bladren
ons team
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

Mogelijheden Crematie

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.