Kosten uitvaart

Een speciaal afscheid is niet per definitie meteen duurder. Laat je door ons adviseren over de mogelijkheden en kosten.

Wat zijn nu eigenlijk de kosten voor een uitvaart?

Op het eerste gezicht lijkt deze vraag niet zo moeilijk, maar het antwoord daarentegen is niet zo gemakkelijk!

Er zijn aanbieders in de uitvaartzorg die d.m.v. vaste uitvaartpakketten hun diensten hebben gelimiteerd en hieraan een vaste prijs hebben verbonden. Hierbij nog wel opgemerkt dat deze ondernemers volop aan ‘upselling (bijverkoop)’ doen om als zodanig een zo’n duur mogelijk pakket te kunnen verkopen. Echter wij van Uitvaartzorg Boerhaave hebben jaren geleden al besloten geen pakketten aan te bieden. Dit om de reden dat de praktijk ons heeft geleerd dat wij maatwerk willen leveren, zonder gebonden te zijn aan een keurslijf van limieten.

Daarom maken wij altijd een maatwerkbegroting, welke qua werkzaamheden en leveringen past, enerzijds bij de wensen en anderzijds bij het budget van een familie.

Zo kan het een groot verschil maken, zowel wat de omvang van de uitvaart betreft als de daarbij horende kosten, hoe oud de overledene is. Een jong iemand die nog vol in het leven stond, kan veel meer mensen verwachten op zijn of haar uitvaart dan iemand die de gezegende leeftijd van 90 jaar behaalde. Daarbij geldt bijvoorbeeld ook dat, en dat lees je wel eens in een advertentie, dat hij of zijn in besloten kring is gecremeerd. Alleen de directe nabestaanden waren aanwezig, de uitvaart wel gepast maar eenvoudig, m.a.w. de totale uitvaartkosten waren hierdoor lager.

Een ander voorbeeld is een man van in de vijftig met een rijk sociaal leven, ondernemer, uit een groot gezin, getrouwd en vijf kinderen en veertien kleinkinderen. Een uitvaart die niet klein kon worden gehouden. Veel mensen bezochten de kerkdienst, gezamenlijk naar het graf, veel rouwdrukwerk en advertenties in de krant. Na de begrafenis een samenzijn waar zijn leven werd herdacht met een drankje en een hapje. Kortom een uitgebreide catering op een door hem gewenste locatie. Een grote, maar ook een veel kostbaardere uitvaart.

Ook horen we wel eens de vraag: ‘We zijn verzekerd voor €8.500,- middels een kapitaalpolis, maar onze begroting geeft echter een bedrag van €6.300,- aan. Wat gebeurd er met dit verschil?’ Het antwoord is simpel: “Het verschil wordt uitgekeerd aan de nabestaande(n)”. Maar omgekeerd komt het ook voor, namelijk dat de nabestaande(n) moeten bijbetalen! Er zijn ook verzekeringen die geen geld, maar omschreven uitvaartdiensten leveren. Wensen de nabestaande(n) meer uitvaartdiensten, dan moeten zij dit zelf betalen.’

Toch globaal iets over de kosten:

  • Bij een crematie moet je globaal denken aan een bedrag tussen de €4.800,- en de €8.000,-;
  • Bij een begrafenis ligt dit ongeveer €2.500,- hoger, exclusief het grafmonument.


De uiteindelijke kosten worden vooraf begroot en met overlegd. Geen verrassingen achteraf!!!

In het algemeen kan je zeggen dat een crematie goedkoper is dan een begrafenis.

Daarnaast heeft Uitvaartzorg Boerhaave, speciaal voor kleine groepen (15-30 personen) de mogelijkheid voor een zogenaamde ‘huiskamer uitvaart’. Een uitvaart bedoelt voor kleine groepen, met uitsluitend de begrafenis, dan wel de stille crematie. Dit laatste betekend dat de overledene met onze rouwauto naar het crematorium wordt gebracht en zonder bijzijn van familie wordt gecremeerd. De as kan een maand later bij Uitvaartzorg Boerhaave worden opgehaald. De ‘Huiskamer uitvaart‘ is intiem, maar wel bijzonder redelijk van prijs.

De kosten voor een uitvaart is een kwestie van maatwerk!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.