Mogelijkheden

Crematie

Op het moment kiest twee derde van de mensen voor een crematie. In Groningen stad zelfs 80%. Er zijn meerdere redenen waarom het cremeren in de laatste jaren zo in populariteit is toegenomen.

In de eerste plaats is cremeren per saldo goedkoper dan begraven.

Daarnaast ziet men al decennia dat steeds meer kinderen in een gezin door studie en/of werk steeds verder van hun geboortedorp/-stad komen te wonen, waardoor het grafbezoek t.o.v. vroeger ook minder wordt. Hierdoor ervaren steeds meer ouderen het voor de kinderen als een last om het graf van hen te laten onderhouden.

Tot slot speelt ook een toenemende ontkerkelijking een rol in de keuze voor cremeren.

Begraven

Zoals hierboven vermeld neemt het percentage van begravingen de laatste jaren sterk af. Hierdoor zien diverse gemeentes zich genoodzaakt om de grafrechten in prijs te laten toenemen. Door de afname van het aantal begravingen stijgen per saldo de exploitatiekosten van een gemeentelijke begraafplaats. Echter een graf geeft voor de nabestaanden wel de mogelijkheid tot een bezoek, een belangrijke reden waarom men kiest voor begraven. Daarnaast kan religieuze redenen een rol spelen voor deze beslissing.

Het kiezen voor een graf op een natuurbegraafplaats is een alternatief voor een graf op een gemeentelijke begraafplaats. Deze vorm van begraven neemt de laatste jaren sterk toe. Binding met de natuur, een lang grafrecht zonder onderhoudskosten spelen een rol voor deze keuze.

Overige uitvaart facetten

Hieronder noemen wij een aantal uitvaart facetten die een belangrijke rol spelen gedurende de uitvaart Groningen.

Om al deze facetten in detail te belichten, zouden we de website onnodig groot maken. De keuzemogelijkheid is op sommige onderdelen enorm. Graag zouden wij dit met u in een persoonlijk gesprek willen bespreken en toelichten.

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag!

medewerkers

Uitvaartlocaties

Waar een uitvaart plaats vind, wordt uiteraard in de eerste instantie door jou bepaald. Ook praktische overwegingen en de kosten spelen een rol hoe en waar een uitvaart (crematie of begrafenis) gaat plaatsvinden. En dan speelt de tijd van het jaar ook nog een rol, vanwege de buitentemperatuur en de weersinvloeden.

Ons uitvaartcentrum op de Boerhaavelaan 19 in Groningen beschikt over twee aula’s, een huiskamerruimte voor kleinere bijeenkomsten en een drietal rouwkamers.

Wensambulance

Wij zijn sponsor van de Wensambulance.

Jouw laatste wens in vertrouwde handen!
bladren
ons team
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Mogelijheden Crematie

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Jouw wensenboekje.

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.