Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over een uitvaart of over de verzekeraar? Vind jouw vraag hieronder!

A: Nee, dit is geen vereiste. Je mag zelf kiezen waar je de uitvaart laat verzorgen. De verzekeraar betaalt dan (een deel van) de kosten, afhankelijk van het type verzekering dat is afgesloten.

A: Nee, dit is niet altijd het geval. Juist door zelf de locatie te kiezen, heb je grip op de kosten van bijvoorbeeld catering en locatiehuur. Hiermee kan het zelfs voorkomen dat de uitvaartkosten lager uitvallen dan een uitvaart op een ‘gewone’ locatie.

A: Ja, wij zorgen er voor dat je altijd door één van onze medewerkers wordt ontvangen in ons uitvaartcentrum als je de opgebaarde overledene wilt bezoeken. Wij streven er naar dat je iedere keer door dezelfde medewerker wordt geholpen. Daarnaast hebben wij geen onpersoonlijk systeem met pasjes voor toegang, maar prefereren wij een persoonlijk ontvangst.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: het antwoord is ja. Als je een uitvaartverzekering hebt, bijvoorbeeld bij DELA, Yarden of Monuta, dan kun je altijd kiezen voor een uitvaartondernemer die je zelf graag wilt. De verzekering keert een bedrag uit dat je kunt gebruiken voor de uitvaart en meestal hoef je daar zelf niets voor te doen.
Eigenlijk is er maar één ding dat je zelf moet doen: zelf een uitvaartverzorger kiezen en bellen. Dat gaat de verzekeraar niet voor je doen. Bij DELA, Yarden en Monuta willen ze namelijk liever dat je de uitvaart bij hen laat, zodat de omzet bij hen blijft. 

Nee, dat is het niet. De verzekeraar keert een bedrag uit waarvoor je de uitvaart kunt laten organiseren, bijvoorbeeld door ons. In het geval van DELA is dat bijvoorbeeld 3628 euro in 2023 bij een dienstenpakket. Dat is minder dan de waarde van hun dienstenpakket, zo lijkt het. Hoe kan dat? Simpel: In de bedragen die verzekeraars noemen, zitten heel veel bedragen met winst, zoals de kist. Wij leveren die simpelweg goedkoper. En zo zijn er meer besparingen. Je kunt zelf een uitvaartverzorger kiezen, de uitvaart wordt er niet duurder van. In veel gevallen zelfs goedkoper. Daarbij nog opgemerkt dat er onderdelen zijn binnen een uitvaart die standaard niet vallen binnen jouw DELA-naturapolis, deze moet je ook bij hen zelf extra betalen.

Een kist is zeker niet verplicht. Wel moet, in het kader van de hygiëne en vervoer het lichaam bedekt zijn. Dit mag zijn d.m.v. een kist, maar hiervoor kun je bijvoorbeeld ook opbaarplank met een wade gebruiken. Het is wel belangrijk dat het uiteindelijke omhulsel echt bedoeld is om begraven of gecremeerd te worden. Zo mag hier geen kunststof of metaal in verwerkt zijn en moet dit lucht- en waterdoorlatend zijn. Ook mag het omhulsel de ontbinding van het lichaam niet in de weg staan. Een opbaarplank met een wade is een mooi alternatief voor een kist en heeft een wat warmere en zachtere uitstraling.

Dankwoorden en reviews
Jouw laatste wens in vertrouwde handen!
bladren
ons team
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

Mogelijheden Crematie

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.