Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Van duurzaam leven tot een duurzaam afscheid

We worden steeds meer bewust van de sporen die we achterlaten in de wereld. Als je de toekomst een groen hart toedraagt en graag duurzaam leeft, wil je dit natuurlijk ook uitdrukken in de manier waarop je de wereld verlaat. Een crematie of begrafenis kan al snel voor vervuiling zorgen: van vervuilend vervoer tot uitstoot van schadelijke stoffen bij het cremeren. Voor een milieuvriendelijke uitvaart en een gezond geweten komen er dan ook steeds meer mogelijkheden op de markt.

 

Groene energie

Steeds meer uitvaartlocaties worden voorzien van zonnepanelen en ledlampen om het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. Cremeren wordt vaak gezien als de grootste vervuiler, maar eigenlijk is de milieu-impact van begraven en crematie ongeveer gelijk. Een van de duurzame alternatieven voor cremeren die in de toekomst wordt aangeboden is resomeren, ook wel bio-crematie. Hierbij wordt het lichaam afgebroken door water en loogzout in plaats van verbranding. Het natuurlijk afbraakproces van het lichaam wordt hiermee versneld en duurt ongeveer twee uur. Op dit moment is deze techniek echter nog niet mogelijk in Nederland.

Ecologische materialen

De opties voor een duurzame kist zijn inmiddels omvangrijk. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een traditionele kist gemaakt van duurzaam hout met een keurmerk, die vanbinnen ingericht is met hennep, bamboe of biologisch katoen. Daarnaast bestaan er ook kisten gemaakt van bioplastic. Voor crematies zijn er biologisch afbreekbare urnen beschikbaar. Voor een geheel ecologische uitvaart kies je daarbij voor kleding van duurzaam materiaal als wol, katoen of linnen.

Het boeket

Iets waar je misschien niet gelijk aan denkt, maar wat ook voor vervuiling kan zorgen, is het rouwboeket. Deze maakt vaak een lange reis voordat het boeket bij de uitvaart terechtkomt. Om de energie die hierbij vrijkomt terug te brengen, kun je kiezen voor bloemen die zo lokaal mogelijk gegroeid zijn. Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en je laten begraven op een natuurbegraafplaats. Hiervoor zijn meerdere plaatsen in Nederland ingericht, waaronder ook een paar in de provincie Groningen.

Minder kilometers is minder vervuiling

Het meest belastend voor het milieu is de rouwstoet. Door te kiezen voor een uitvaartlocatie die zo dicht mogelijk bij huis ligt, kun je het aantal kilometers en daarmee de vervuiling beperken. Daarnaast worden de opbaring, de ceremonie en de receptie vaak op meerdere locaties gehouden, wat voor extra vervuiling zorgt. Wil je een duurzame uitvaart, dan is het nuttig deze zoveel mogelijk lokaal te houden. Ook kun je denken aan alternatieve transportmogelijkheden voor de uitvaart. In plaats van een vervuilende auto die op diesel rijdt, kun je een elektrische rouwwagen huren of zelfs per bakfiets, te paard of te voet gaan.

Het kostenplaatje

Naast duurzaam, wil je je uitvaart waarschijnlijk ook betaalbaar houden. Aan duurzaamheid hangt namelijk vaak wel een prijskaartje. Toch zijn er voor elk budget genoeg mogelijkheden voor een duurzame uitvaart. Allereerst is een goede uitvaartverzekering natuurlijk belangrijk, zodat je geliefden niet voor een onaangename verrassing komen te staan. Spreek daarom je wensen voor een milieuvriendelijke begrafenis of uitvaart uit en wees eerlijk over je financiële mogelijkheden. Bij Uitvaartzorg Boerhaave helpen we graag mee aan een groene toekomst en zijn we constant op zoek naar milieuvriendelijke alternatieven. Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden bij ons, neem dan vooral contact met ons op en maak je wensen kenbaar. We helpen je graag mee om de wereld schoner achter te laten.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.