Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Een uitvaart hoeft niet duur te zijn

We bereiden ons doorgaans goed voor op grote veranderingen in ons leven: een huwelijk of de komst van een kindje brengt heel wat teweeg. Er moet van alles geregeld én gekocht en betaald worden. Dat nemen we doorgaans voor lief. We vinden het heel normaal dat we daarvoor in de buidel moeten tasten. Je krijgt er immers ook wat moois voor terug. Dat laatste is niet het geval bij een uitvaart, maar er hangt wél een prijskaartje aan.

 

Kosten uitvaart

Afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de gemeente waar je woont, moet voor een gemiddelde crematie tussen de 5000 en 8000 euro worden neergeteld en ben je voor een begrafenis al gauw tussen de 5500 en 11000 euro kwijt. Dat is voor de meeste mensen een behoorlijke uitgave. Nu is vrijwel iedereen hiervoor wel verzekerd, maar soms is het uit te keren bedrag niet toereikend. Gelukkig hoeft een uitvaart niet duur te zijn. Je kunt op veel zaken besparen.

Basiskosten

Er is een aantal basiskosten waar je wél rekening mee moet houden. Hierbij kun je denken aan het opbaren, het rouwvervoer, het verzorgen van de overledene en de diensten van de uitvaartverzorger. En dan heb je nog de kosten voor het begraven of cremeren. Vooral de grafkosten (en de keuze of je voor een algemeen of eigen graf kiest) kunnen per gemeente sterk verschillen. Op alle overige kosten kun je besparen. Je hoeft immers geen kaarten te versturen, een advertentie in de krant te plaatsen en volgauto’s of catering te bestellen. Ook een grafsteen is niet noodzakelijk.

Inventief

Zelf een kist maken, kan heel waardevol zijn voor het verwerkingsproces, maar is vaak ook een forse besparing in de kosten. En wat dacht je van een mooi boeket bloemen uit eigen tuin in plaats van een duur rouwboeket? Geen kaarten of een advertentie, maar eventuele belangstellenden met een mailtje van het overlijden en de uitvaart op de hoogte brengen. Met simpele middelen kan het afscheid veel goedkoper, maar toch op een heel integere en waardevolle manier, plaatsvinden.

Huiskameruitvaart

Om de kosten te drukken of wanneer een eenvoudig en intiem afscheid gewoon iets is wat bij jou of de overledene past, kun je ook voor een huiskameruitvaart kiezen. In ons uitvaartcentrum hebben we twee ruimtes beschikbaar waar alle tijd is om op gepaste wijze en in intieme kring afscheid genomen kan worden van een dierbare. Er kan zelfs gebruikgemaakt worden van onze audiovisuele middelen en catering.

Lagere kosten

Afhankelijk van je wensen kost een huiskameruitvaart bij ons nog geen 4500 euro. Daarvoor kun je in alle rust gebruikmaken van onze aula, voor zowel de plechtigheid als daarna, en ook de stille crematie zit bij de prijs inbegrepen.

Uniek

Je kunt de huiskameruitvaart trouwens ook vanuit je éígen huiskamer of je tuin organiseren. Het is wel verstandig om dan de hulp van derden in te roepen voor hand-en-spandiensten, zodat je jezelf helemaal op het afscheid kunt concentreren. Een goedkopere uitvaart is vaak uniek. Het kan ertoe bijdragen dat je er later met een warm gevoel op terugkijkt. Wij helpen je graag met deze persoonlijke invulling van het afscheid.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.