Een uitvaart hoeft niet duur te zijn

We bereiden ons doorgaans goed voor op grote veranderingen in ons leven: een huwelijk of de komst van een kindje brengt heel wat teweeg. Er moet van alles geregeld én gekocht en betaald worden. Dat nemen we doorgaans voor lief. We vinden het heel normaal dat we daarvoor in de buidel moeten tasten. Je krijgt er immers ook wat moois voor terug. Dat laatste is niet het geval bij een uitvaart, maar er hangt wél een prijskaartje aan.

 

Kosten uitvaart

Afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de gemeente waar je woont, moet voor een gemiddelde crematie tussen de 5000 en 8000 euro worden neergeteld en ben je voor een begrafenis al gauw tussen de 5500 en 11000 euro kwijt. Dat is voor de meeste mensen een behoorlijke uitgave. Nu is vrijwel iedereen hiervoor wel verzekerd, maar soms is het uit te keren bedrag niet toereikend. Gelukkig hoeft een uitvaart niet duur te zijn. Je kunt op veel zaken besparen.

Basiskosten

Er is een aantal basiskosten waar je wél rekening mee moet houden. Hierbij kun je denken aan het opbaren, het rouwvervoer, het verzorgen van de overledene en de diensten van de uitvaartverzorger. En dan heb je nog de kosten voor het begraven of cremeren. Vooral de grafkosten (en de keuze of je voor een algemeen of eigen graf kiest) kunnen per gemeente sterk verschillen. Op alle overige kosten kun je besparen. Je hoeft immers geen kaarten te versturen, een advertentie in de krant te plaatsen en volgauto’s of catering te bestellen. Ook een grafsteen is niet noodzakelijk.

Inventief

Zelf een kist maken, kan heel waardevol zijn voor het verwerkingsproces, maar is vaak ook een forse besparing in de kosten. En wat dacht je van een mooi boeket bloemen uit eigen tuin in plaats van een duur rouwboeket? Geen kaarten of een advertentie, maar eventuele belangstellenden met een mailtje van het overlijden en de uitvaart op de hoogte brengen. Met simpele middelen kan het afscheid veel goedkoper, maar toch op een heel integere en waardevolle manier, plaatsvinden.

Huiskameruitvaart

Om de kosten te drukken of wanneer een eenvoudig en intiem afscheid gewoon iets is wat bij jou of de overledene past, kun je ook voor een huiskameruitvaart kiezen. In ons uitvaartcentrum hebben we twee ruimtes beschikbaar waar alle tijd is om op gepaste wijze en in intieme kring afscheid genomen kan worden van een dierbare. Er kan zelfs gebruikgemaakt worden van onze audiovisuele middelen en catering.

Lagere kosten

Afhankelijk van je wensen kost een huiskameruitvaart bij ons nog geen 4500 euro. Daarvoor kun je in alle rust gebruikmaken van onze aula, voor zowel de plechtigheid als daarna, en ook de stille crematie zit bij de prijs inbegrepen.

Uniek

Je kunt de huiskameruitvaart trouwens ook vanuit je éígen huiskamer of je tuin organiseren. Het is wel verstandig om dan de hulp van derden in te roepen voor hand-en-spandiensten, zodat je jezelf helemaal op het afscheid kunt concentreren. Een goedkopere uitvaart is vaak uniek. Het kan ertoe bijdragen dat je er later met een warm gevoel op terugkijkt. Wij helpen je graag met deze persoonlijke invulling van het afscheid.

Jouw laatste wens in vertrouwde handen!
bladren
ons team
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

Mogelijheden Crematie

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.