Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0505255980

 Wij scoren een 10 op basis van 21 recensies

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

050 525 59 80  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • Kleinschalig & bekend met de regio
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar

Uitvaart mogelijkheden

Alle uitvaartmogelijkheden

“Wat als u er morgen niet meer bent?”

Dit is iets waar we liever niet over na willen denken. Maar zouden we dat eigenlijk niet vaker moeten doen? Voor u en uw nabestaanden geeft het rust als u uw uitvaartwensen vooraf heeft vastgelegd. Of u nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Groningen en omstreken, er zijn vele mogelijkheden om uw uitvaart naar wens in te richten. Wij willen u graag hierbij helpen.

Bekijk hieronder de mogelijkheden met betrekking tot locatie(s), bloemen, drukwerk, vervoer, kisten, condoleance, catering en meer.

 

 

Kisten

Het kiezen van een kist is een zeer persoonlijk moment en kan een behoorlijke opgave zijn. Onze uitvaartverzorgers begeleiden u hierbij en komen samen met u tot de beste keuze.

Professionele Powerpoint

We kunnen u ook ondersteunen in het laten maken van een powerpoint, u levert de foto’s en eventuele tekst en er wordt een filmpje voor u gemaakt. Hiernaast ziet u een voorbeeld van hoe dit er uit kan komen te zien.

Dit kan tijdens de uitvaart heel betekenisvol zijn en daarna een mooie blijvende herinnering.

Kosten van een professionele powerpoint
Vanaf 20 foto’s maken wij een professionele powerpoint vanaf €185,-

Muziek

Als er iets is wat emoties kan vertolken is het wel muziek. Muziek kan de uitvaart een persoonlijke tint geven. Muziek kan het leven van de overledene weerspiegelen. Muziek kan het verhaal van iemands leven zowel vertellen als omlijsten. Muziek kan er in vele vormen zijn. Uw lievelingsnummers kunnen van CD gespeeld worden, de organist speelt de muziek of de psalmen die moeder zo graag zong, of misschien speelt u zelf wel een stuk op uw gitaar.

Wat is er nou mooier dan live muziek? Een dochter die fluit speelt, een kleinzoon die met zijn band een lied speelt, iemand die een prachtig verstild lied zingt. Er is zo veel mogelijk op muzikaal gebied. Natuurlijk kunt u ook iemand vragen om het afscheid aan te kleden met live muziek. Er zijn muzikanten die zich (deels) toeleggen op het spelen van passende muziek bij een uitvaart. In overleg met uw uitvaartverzorger kunnen we zoeken naar de meest passende vorm van muziek bij het afscheid.

Condoleance en catering

Na het emotionele moment van het afscheid van een dierbare is het goed om langzamerhand weer in de ‘gewone’ wereld terug te keren. Het is fijn om met de mensen om u heen nog even samen te zijn. Vaak zullen zij u ook willen condoleren met het verlies. Deze condoleance kan natuurlijk plaatsvinden in de aangrenzende koffiekamer van een begraafplaats of crematorium. Hier kunt u iets drinken, eventueel met iets erbij, en samen afronden.

Mocht u wat ruimer tijd willen hebben en ook meer mogelijkheden voor wat betreft catering, dan zijn er vele gelegenheden in de omgeving. Het belangrijkste is dat het past bij de sfeer van uw gezelschap. U kunt denken aan een uitgebreide koffietafel of broodmaaltijd, maar ook aan een lekker koel glas witte wijn met uitzicht op het water. Hieronder vindt u een overzicht van diverse locaties waar u uw condoleance kunt houden: locaties voor condoleance

Uitvaart Filmen

Waarom een uitvaart laten filmen?

Het op film vastleggen van een uitvaart kan op meerdere manieren een positieve bijdrage leveren. Het is bijvoorbeeld een goed middel om familieleden die het afscheid niet bij konden wonen toch een indruk te geven van de plechtigheid. Voor jonge kinderen, die de dag niet bewust meemaken, is het een mooie manier om op latere leeftijd toch nog terug te kunnen kijken op de uitvaart. Ook volwassenen die op de dag van de uitvaart zelf niet alles bewust mee krijgen, kunnen baat hebben bij een film van de uitvaart.

Door onze samenwerking met de professionals van Mediashots uit Groningen, maken wij van iedere uitvaart een professioneel en speciaal filmdocument.

Een voorbeeld van een gefilmde uitvaart

Om een goed beeld te kunnen geven van een gefilmde uitvaart, hebben we met acteurs een uitvaart in scene gezet. In deze film ziet u hoe een uitvaart vanaf ons eigen uitvaartcentrum vertrekt naar begraafplaats Esserveld te Haren.

Uw uitvaart

Wij helpen u alle wensen rondom uw uitvaart in kaart te brengen en vast te leggen. Voor uw gemoedsrust, en voor die van uw nabestaanden. Bekijk  

Huiskamer uitvaart

Een afscheid in een persoonlijke en intieme omgeving. Dat is wat wij bieden bij onze huiskameruitvaart. Bekijk  

Stille Crematie

U bepaalt zelf waar u de uitvaart wilt laten plaatsvinden. Dit hoeft zeker niet altijd het crematorium te zijn. Wij informeren u over de mogelijkheden Bekijk  

Uitvaartlocaties

Naast ons eigen uitvaartcentrum zijn er veel locaties om een uitvaart plaats te laten vinden. Van hartje Groningen tot een rustige plek in de natuur. Bekijk  

Bloemen en drukwerk

Bloemen vormen een waardevolle omlijsting van het afscheid. Onze vaste bloemist vertaalt uw wensen naar een prachtig stuk. Van een eenvoudig, maar sprekend rouwwerk tot een bont, expressief veldboeket. Eventueel voorzien van bijpassende linten of kaartjes. Uiteraard worden de bloemstukken bezorgd op het adres en tijdstip van uw keuze. Wij hebben een eigen drukkerij waar we zorgdragen voor uw rouwdrukwerk. Of het nu het maken van rouwkaarten betreft, een stijlvolle dankbetuigingskaart of het verzorgen van een advertentie in een regionale of landelijke krant, wij zorgen samen met u voor de gewenste uitvoering. Bekijk  

Vervoer

Uitvaartzorg Boerhaave beschikt over een tweetal eigen rouwauto’s: een stijlvolle antracietgrijze Mercedes en een klassieke witte Chevrolet.

Maar uw wens is ook hier leidend. Wij verzorgen in een handomdraai andere rouwauto’s of alternatieve manieren van vervoer. Past bijvoorbeeld een koets getrokken door paarden bij de wensen van uw dierbare? Geen enkel probleem. Bekijk