Herinneringen Bewaren: Mogelijkheden as na crematie

Boerhaave Uitvaartverzorging, met 25 jaar ervaring in de regio Groningen, biedt een compleet pakket aan uitvaart-, begrafenis- en crematiediensten. Wij begrijpen dat het niet eenvoudig is om de juiste manier te kiezen om afscheid te nemen van een dierbare. Daarom geven wij u graag meer informatie over de mogelijkheden om de as van een overledene na crematie te gebruiken.

Bij het overwegen van de laatste rustplaats van een dierbare na crematie, staan we vaak voor een reeks diepgaande en persoonlijke keuzes. De mogelijkheden voor wat te doen met de as na crematie zijn in de loop der jaren aanzienlijk geëvolueerd, waardoor families en vrienden unieke en betekenisvolle manieren hebben om afscheid te nemen en te herinneren.

Dit aspect van na-crematiezorg is niet alleen een kwestie van praktische overweging, maar ook een diep emotionele en spirituele reis. Hoe kiest u de best passende optie die eer betoont aan de overledene en troost biedt aan de nabestaanden?

Op deze pagina verkennen we de diverse ‘mogelijkheden na crematie’ die beschikbaar zijn bij Uitvaartcentrum Boerhaave. Van het traditionele uitstrooien van as tot het creëren van een blijvend monument of zelfs het meenemen van de as op reizen om herinneringen te eren – de opties zijn talrijk en kunnen diep persoonlijk zijn.

Elk van deze keuzes draagt ​​een eigen verhaal en betekenis, waardoor nabestaanden een manier vinden om de nagedachtenis van hun geliefde levend te houden. Maar hoe beslist u welke optie het beste past bij uw wensen en de wensen van uw dierbare? Laten we samen deze vraag onderzoeken en ontdekken hoe elk van deze mogelijkheden een unieke manier kan bieden om eer te bewijzen en te herdenken.

Opties voor het gebruik van crematie as

Het kiezen van een bestemming voor de as is vaak een emotioneel proces. De as vertelt het verhaal van een leven en vertegenwoordigt herinneringen. Daarom is het belangrijk om een plek te vinden die recht doet aan wie de overledene was.

We bekijken de meest voorkomende mogelijkheden, zoals uitstrooien, begraven en het maken van sieraden of kunst met as. Ook gaan we in op het verdelen van de as en het meenemen tijdens reizen. Met deze informatie kunt u een besluit nemen dat past bij uw wensen en die van uw dierbare.

As Uitstrooien

As Uitstrooien

Uitstrooien van de as – De as kan worden uitgestrooid op een plek die betekenisvol was voor de overledene, zoals in de natuur, op zee of bij een favoriete locatie. Wij kunnen u adviseren over geschikte plekken en manieren van uitstrooien.

Na de crematie kunt u kiezen voor het uitstrooien van de as. Dit kan een betekenisvolle manier zijn om afscheid te nemen.

 • Plaatsen: Wij bieden verschillende locaties aan, zoals een uitstrooiweide, in de natuur, of zelfs op zee.
 • Methoden: U kunt kiezen voor een traditionele uitstrooiing, of voor iets unieks zoals een ballonverstrooiing.

Begravingsopties

Begravingsopties

Bijzetten van de as – De as kan worden bijgezet in een urnengraf of columbarium op een begraafplaats. Wij kunnen de begrafenis verzorgen en helpen met het kiezen van een passende urn.

Voor wie een fysieke plek wil hebben om naartoe te gaan, bieden we verschillende begravingsmogelijkheden.

 • Begraafplaats: U kunt de as begraven in een urnengraf op een begraafplaats.
 • Columbarium: Een nis in een columbarium is een andere optie, waar de urn zichtbaar wordt geplaatst.
 • Privéterrein: Met de juiste vergunningen kan de as ook op privéterrein worden begraven.

Creatieve Gedenktekens

Creëren van een gedenkteken – Er zijn verschillende creatieve mogelijkheden om van de as een blijvende herinnering te maken, zoals diamanten, glaskunst of het planten van een gedenkboom. Wij informeren u graag over de opties.

We bieden ook unieke manieren om de herinnering aan uw dierbare levend te houden.

Van de as kunnen diamanten gemaakt worden

 • Diamanten: Van de as kunnen diamanten gemaakt worden, als een eeuwige herinnering.
 • Glas Kunst: Een prachtige manier om de as te verwerken is in glaskunst.
 • Boom Planten: Met de as kan een herdenkingsboom geplant worden, symbolisch voor nieuw leven.

Reizen met As

Sommigen kiezen ervoor om de as dichtbij te houden of mee te nemen op reizen.

 • Dichtbij Houden: Een kleine hoeveelheid as kan bewaard worden in een sieraad of miniatuur urn.
 • Reizen: Neem de as mee op reizen naar betekenisvolle plekken, als eerbetoon aan de overledene.

As Verdelen

As meenemen of verdelen – Familieleden kunnen ervoor kiezen om een deel van de as mee te nemen of te verdelen om op verschillende betekenisvolle plekken uit te strooien. Wij helpen u graag met het verdelen en verpakken van de as.

As verdelen onder familieleden kan een manier zijn om de herinnering te delen.

 • Delen: We bieden kleine urnen of sieraden aan waarin een deel van de as bewaard kan worden.
 • Meerdere Plaatsen: Zo kunt u de as bewaren op verschillende plekken die betekenis hadden voor uw dierbare.

Laat het ons weten als u vragen heeft over de mogelijkheden voor de as van uw dierbare. Onze adviseurs luisteren naar uw wensen en voorkeuren en denken graag mee over een passend afscheid.

FAQ over opties as na crematie

Wat kun je van as laten maken?

As kan verwerkt worden in verschillende memorabele voorwerpen. Enkele populaire opties zijn: Diamanten:

 1. De as kan onder hoge druk en temperatuur omgezet worden in een synthetische diamant.
 2. Glas Kunstwerken: As kan worden ingesloten in glas, wat resulteert in unieke kunstwerken of sieraden.
 3. Sieraden: Speciale sieraden waarin een kleine hoeveelheid as wordt bewaard, zijn ook een populaire keuze.

Is as van crematie goed voor planten?

As van crematie is over het algemeen niet de beste keuze voor planten. Hoewel het enkele mineralen bevat, kan de hoge pH-waarde en zoutgehalte schadelijk zijn voor de meeste planten. Speciale bemesting of aanpassing van de as kan nodig zijn om het veilig te maken voor gebruik in tuinieren.

Hoeveel as krijg je mee na een crematie?

De hoeveelheid as die overblijft na een crematie kan variëren, maar gemiddeld produceert een volwassen lichaam ongeveer 2.5 tot 3.5 liter as. Dit is afhankelijk van de grootte en het botdichtheid van de overledene.

Kan je van as een diamant maken?

Ja, het is mogelijk om van crematie-as een diamant te maken. Dit wordt gedaan door de koolstof in de as te isoleren en deze vervolgens te onderwerpen aan een proces dat de omstandigheden nabootst waaronder natuurlijke diamanten worden gevormd – hoge druk en temperatuur.

Wat doen met urn na uitstrooien?

Na het uitstrooien van de as kan de urn:

 • Bewaard worden als een herinneringsstuk.
 • Gerecycled of hergebruikt worden, bijvoorbeeld als vaas of bewaarcontainer.
 • Gedoneerd worden, als de uitvaartcentrum of een andere organisatie dergelijke donaties accepteert.
 • Respectvol Begraven of Geplaatst in een speciale plek die betekenis had voor de overledene of de familie.

In conclusie, de opties voor wat te doen met de as na een crematie zijn veelzijdig en kunnen diep persoonlijk zijn. Of u nu kiest voor het maken van een diamant, het integreren van de as in kunst, het verdelen onder geliefden, of het vinden van een laatste rustplaats in de natuur of thuis, elke keuze draagt een speciale betekenis en biedt een unieke manier om de herinnering aan uw dierbare te eren en te bewaren.

Bij Uitvaartcentrum Boerhaave begrijpen we dat dit proces meer is dan een eenvoudige keuze; het is een manier om liefde, leven en herinneringen te vieren. Wij staan klaar om u te ondersteunen met compassie en deskundigheid, om ervoor te zorgen dat uw keuze niet alleen voldoet aan uw wensen, maar ook een blijvende eerbetoon is aan de overledene. Onthoud dat, ongeacht de keuze die u maakt, het de liefde en de herinneringen zijn die blijven voortleven en troost bieden.

Bent u klaar om de volgende stap te zetten in het eren van uw dierbare? Neem vandaag nog contact met ons op bij Uitvaartcentrum Boerhaave. Ons toegewijde team staat voor u klaar om u te begeleiden in dit belangrijke proces en om een passende en betekenisvolle herinnering te creëren. Laten we samen een eerbetoon creëren dat even uniek is als het leven dat gevierd wordt.

onze werknemers

Jouw laatste wens in vertrouwde handen!
bladren
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

Mogelijheden Crematie

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.