Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Kies je een rouwauto of ander vervoer?

Heb jij weleens nagedacht over rouwvervoer? Meestal wordt een rouwauto gebruikt om de overledene naar de laatste rustplaats te vervoeren, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. Van uitbundig en vol pracht en praal tot heel eenvoudig en duurzaam. Het is maar net waarvoor je kiest.

Rouwauto

Waar voorheen een overledene altijd met een stemmige, zwarte rouwauto vervoerd werd, is er tegenwoordig veel meer aanbod in type en kleur. Zwart, wit of grijs, een moderne Mercedes, Cadillac of juist een oldtimer, er is voor elk wat wils. Er zijn zelfs al elektrische rouwauto’s voor wanneer je een duurzamere keuze wilt maken.

Uitvaartbus

In plaats van een rouwauto met volgauto’s kun je ook een uitvaartbus overwegen. Het maakt daarbij niet uit of de afstand tussen huis of uitvaartcentrum en begraafplaats of crematorium lang of kort is. Het gaat vooral om het intieme samenzijn met vrienden en familie die op deze wijze samen de overledene naar zijn of haar laatste rustplaats kunnen begeleiden.

Koets met paarden

In plattelandsgemeenten was het voorheen vrij gangbaar dat de kist op een platte kar, die voortgetrokken werd door een paard, naar de laatste rustplaats werd gereden. Voor de wat rijkere burger werd daarvoor een koets, met doorgaans meer dan één paard ervoor, ingehuurd. Nog steeds is deze manier van rouwvervoer mogelijk.

Een last ride

Was de overledene een liefhebber van de motorsport? Wat is er dan mooier dan hem of haar in de zijspan van een motor naar de laatste rustplaats of het crematorium te vervoeren. Zo’n uitvaartmotor is misschien niet het meest gangbare rouwvervoer, maar een prachtige last ride voor de echte motorfan.

Rouwvervoer over het water

Woon je in een waterrijk gebied, in een stad met veel grachten of was de overledene een echt ‘watermens’? Dan is vervoer met een rouwboot ook een mogelijkheid. Vaak is er, net als bij de uitvaartbus, ook gelegenheid voor een kleine groep naaste familieleden en/of vrienden om in een intieme setting met de overledene mee te varen

Bakfiets en loopkoets

Voor wie een groene uitvaart nastreeft, is een bakfiets of loopfiets een duurzaam alternatief voor de traditionele rouwauto. Het geeft ook een groter gevoel van nabijheid en toegankelijkheid naar de overledene. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de af te leggen afstand niet te groot is.

Eigen vervoer als rouwauto

Misschien was de overledene helemaal verknocht aan zijn camperbus of ander vervoermiddel. Mits het respectvol gebeurt en de kist goed kan worden vastgezet, is het toegestaan om de overledene met eigen vervoer naar de laatste rustplaats te rijden. Informeer vooraf wel even bij je gemeente, want hierover kunnen de regels soms wat verschillen.

Contact

Wij kunnen je helpen passend vervoer bij het afscheid te regelen. Ook voor informatie over andere wensen kun je bij ons op elk moment terecht. Neem gerust eens contact op. Wij staan voor je klaar.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.