Kies je een rouwauto of ander vervoer?

Heb jij weleens nagedacht over rouwvervoer? Meestal wordt een rouwauto gebruikt om de overledene naar de laatste rustplaats te vervoeren, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. Van uitbundig en vol pracht en praal tot heel eenvoudig en duurzaam. Het is maar net waarvoor je kiest.

Rouwauto

Waar voorheen een overledene altijd met een stemmige, zwarte rouwauto vervoerd werd, is er tegenwoordig veel meer aanbod in type en kleur. Zwart, wit of grijs, een moderne Mercedes, Cadillac of juist een oldtimer, er is voor elk wat wils. Er zijn zelfs al elektrische rouwauto’s voor wanneer je een duurzamere keuze wilt maken.

Uitvaartbus

In plaats van een rouwauto met volgauto’s kun je ook een uitvaartbus overwegen. Het maakt daarbij niet uit of de afstand tussen huis of uitvaartcentrum en begraafplaats of crematorium lang of kort is. Het gaat vooral om het intieme samenzijn met vrienden en familie die op deze wijze samen de overledene naar zijn of haar laatste rustplaats kunnen begeleiden.

Koets met paarden

In plattelandsgemeenten was het voorheen vrij gangbaar dat de kist op een platte kar, die voortgetrokken werd door een paard, naar de laatste rustplaats werd gereden. Voor de wat rijkere burger werd daarvoor een koets, met doorgaans meer dan één paard ervoor, ingehuurd. Nog steeds is deze manier van rouwvervoer mogelijk.

Een last ride

Was de overledene een liefhebber van de motorsport? Wat is er dan mooier dan hem of haar in de zijspan van een motor naar de laatste rustplaats of het crematorium te vervoeren. Zo’n uitvaartmotor is misschien niet het meest gangbare rouwvervoer, maar een prachtige last ride voor de echte motorfan.

Rouwvervoer over het water

Woon je in een waterrijk gebied, in een stad met veel grachten of was de overledene een echt ‘watermens’? Dan is vervoer met een rouwboot ook een mogelijkheid. Vaak is er, net als bij de uitvaartbus, ook gelegenheid voor een kleine groep naaste familieleden en/of vrienden om in een intieme setting met de overledene mee te varen

Bakfiets en loopkoets

Voor wie een groene uitvaart Groningen nastreeft, is een bakfiets of loopfiets een duurzaam alternatief voor de traditionele rouwauto. Het geeft ook een groter gevoel van nabijheid en toegankelijkheid naar de overledene. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de af te leggen afstand niet te groot is.

Eigen vervoer als rouwauto

Misschien was de overledene helemaal verknocht aan zijn camperbus of ander vervoermiddel. Mits het respectvol gebeurt en de kist goed kan worden vastgezet, is het toegestaan om de overledene met eigen vervoer naar de laatste rustplaats te rijden. Informeer vooraf wel even bij je gemeente, want hierover kunnen de regels soms wat verschillen.

Contact

Wij kunnen je helpen passend vervoer bij het afscheid te regelen. Ook voor informatie over andere wensen kun je bij ons op elk moment terecht. Neem gerust eens contact op. Wij staan voor je klaar.

Jouw laatste wens in vertrouwde handen!
bladren
ons team
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

Mogelijheden Crematie

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.