Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

De uitvaartverzekering: dit zijn de feiten

Ooit heb je er eentje afgesloten: een uitvaartverzekering. Maar weet je eigenlijk (nog) wel voor welke soort verzekering je hebt gekozen? En dekt deze al jouw wensen nog steeds? Het is natuurlijk niet een onderwerp waar je je graag mee bezighoudt, maar toch is het verstandig om er eens bij stil te staan en uit te zoeken of je alles écht goed geregeld hebt, zodat je nabestaanden op het moment dat er gebruik van gemaakt moet worden, niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Niet verplicht, wel aan te raden

Een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden om te hebben. Je wilt je nabestaanden immers niet met onverwachte kosten opzadelen. Een dergelijke verzekering neemt dus meteen een hoop zorgen weg. Het geeft een stukje rust, ook voor jezelf, dat dat allemaal geregeld is.

Elke uitvaartverzekering is anders

Maar past jouw uitvaartverzekering nog steeds bij jouw wensen? Weet jij nog precies wat voor soort verzekering je hebt afgesloten? Er zijn namelijk verschillende typen, elk met hun eigen producten en diensten:

– naturaverzekering

– kapitaalverzekering

– combinatieverzekering

– natura sommenverzekering

Naturaverzekering

De naturaverzekering is één van de meest gekozen verzekeringen. Hierbij is een vast pakket aan diensten en producten verzekerd, zoals de uitvaartverzorger, de kist, het rouwdrukwerk, de catering en de rouwauto. Je verzekeraar heeft hiervoor contracten afgesloten met diverse partijen. Het voordeel van deze verzekering is dat de premie vaak lager is dan bij andere uitvaartverzekeringen en je nabestaanden vrijwel alle zorg uit handen wordt genomen. Het nadeel is dat de kans groot is dat er moet worden bijbetaald wanneer er bijvoorbeeld voor een andere uitvaartverzorger, meer rouwkaarten of een uitgebreidere catering wordt gekozen.

Kapitaalverzekering

Een andere veel gekozen verzekering is de kapitaalverzekering. Hierbij wordt aan de nabestaanden een vastgesteld bedrag uitgekeerd. Er moet dus meer zelf geregeld worden, maar men zit niet vast aan gecontracteerde zorg of diensten. Er is dus meer keuzevrijheid bij de invulling van de uitvaart. Het nadeel is wel dat de premie meestal hoger ligt dan bij de naturaverzekering en het vooraf vastgestelde bedrag dat wordt uitgekeerd door inflatie soms niet toereikend blijkt te zijn om alle kosten te dekken. Dit kun je voorkomen door het bedrag te laten indexeren, maar daardoor kan je premie in de loop der tijd wel stijgen.

Combinatieverzekering

De combinatieverzekering brengt alle voordelen van de natura- en kapitaalverzekering samen. Vaak is er een standaardpakket dat bestaat uit onder meer een kist, rouwdrukwerk, catering en rouwvervoer. Om de extra kosten die daar vaak nog bovenop komen te dekken, keert de kapitaalverzekering een vooraf vastgesteld bedrag uit. Het nadeel aan deze verzekering is, is dat de premie meestal hoger is dan die van de natura- en kapitaalverzekering. Net als bij de kapitaalverzekering kan ook hier het vooraf vastgestelde bedrag dat wordt uitgekeerd door inflatie niet meer toereikend zijn, tenzij je het laat indexeren, maar dan zal je premie ook hoger worden.

Natura sommenverzekering

Een natura sommenverzekering lijkt erg op de kapitaalverzekering. Bij het afsluiten ervan wordt een bepaald geldbedrag verzekerd. Ook hier is het weer verstandig om de natura sommenverzekering te indexeren om te voorkomen dat het bedrag door inflatie aan waarde verliest. Bij overlijden moeten de nabestaanden alle kosten eerst zelf voorschieten en vervolgens declareren bij de verzekeraar. Alleen kosten die daadwerkelijk aan de uitvaart zijn besteed, worden vervolgens uitgekeerd. Bij een kapitaalverzekering zijn nabestaanden in principe vrij in hun keuze waaraan het uitgekeerde geldbedrag wordt besteed.

Contact

Een uitvaartverzekering is heel persoonlijk. Wellicht heb jij heel specifieke wensen en weet je niet of je (nog) wel goed verzekerd bent. Neem dan gerust eens contact met ons op, zodat we met je mee kunnen kijken en denken over jouw uitvaartmogelijkheden.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.