Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Cremeren, verstrooien of toch begraven?

Een naaste is overleden of misschien ben je er zelf alvast over na aan het denken. Wat wil jij dat er gebeurd met je lichaam na overlijden? Er zijn verschillende manieren van lijkbezorging, maar welke past nou het beste bij jou?

Begraven

Voor de nabestaanden en voor jou kan het een prettig idee zijn dat er wat stoffelijks achterblijft. Er is een graf dat ze kunnen bezoeken. Ook kan het tijdens de begrafenis helpen dat ze de kist het graf in kunnen zien gaan. Dit kan helpen met de verwerking. Een graf kun je tenslotte volledig personaliseren. Van een mooie grafsteen, tot persoonlijke bloemen en beeldjes. Nadelen kunnen zijn dat het minder ecologisch verantwoord is, veel papierwerk op kan leveren en dat het onderhouden moet worden. Bespreek dus vooral met de nabestaanden hoe zij hierin staan en of ze bereid zijn deze stappen om de zoveel tijd langs te gaan.

Cremeren

Als je in de eerste instantie begraven bent, kun je alsnog gecremeerd worden. Crematie-as kan dan ook weer begraven worden. Met een urn kan evengoed een gedenkplekje gemaakt worden. Dit kan in het crematorium, maar ook ergens anders. Net als een begrafenis, kan het samen verstrooien de familie ook helpen met het verwerken van het overlijden. Een crematie is tevens goedkoper dan een begrafenis. Al het regelwerk dat bij een graf hoort, heb je ook niet.

De wetenschap

Je keuzes blijven niet beperkt tot begraven of cremeren. Misschien hoeft er voor jou niet per se een begrafenis of crematie plaats te vinden, of ben je toegewijd aan onderzoek. Dan kun je je lichaam ook altijd nog afstaan aan de wetenschap. Dan kan er research worden gedaan naar nieuwe operatietechnieken of voor onderwijs. Denk er wel aan dat het lichaam niet altijd geaccepteerd wordt. Ook kun je kiezen aan wie je het beschikbaar stelt. Zo zal een Nederlands universitair instituut het hele lichaam “gebruiken”, terwijl Rise Labs een urn beschikbaar zal stellen van de overblijfselen.

Contact

Als je niet goed weet wat je wilt, dan kun je het beste advies opvragen. We helpen je hier bij Uitvaarzorg Boerhaave graag bij en nemen de verschillende opties met je door.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.