Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Laatste wensen: waarom je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen

De dood zet je aan het denken. Of je er nou iets over hoort in het nieuws of recent zelf iemand verloren bent. ‘Wat wil ik na mijn overlijden? Hoe wil ik dat mijn uitvaart eruit ziet?’ Voor sommigen is het heel makkelijk om over de dood te praten, de ander denkt er liever niet over na of vindt het juist heel lastig om bespreekbaar te maken. Toch is je eigen afscheid bespreken belangrijk. We leggen je hier uit waarom.

Prettig afsluiten

Iets minder geruststellend om te horen, maar een overlijden kan heel onverwachts komen. In andere gevallen kun je er juist goed op anticiperen en kun je er, voor zover dat kan, ook op voorbereiden. Daarom is het prettig voor jou en je nabestaanden om te allen tijde voorbereid te zijn. Dit kun je bijvoorbeeld zijn door een laatste wensenboekje, codicil of wilsbeschikking in te vullen. In essentie is het allemaal hetzelfde: een document waarin staat hoe je wilt dat je uitvaart verzorgd wordt. Is het eenmaal zo ver, dan weet jij dat je de uitvaart krijgt die je graag wilt en hebben je nabestaanden handvatten om dit zo te regelen. Zo hoeven zij zich geen zorgen te maken over het inhoudelijke aspect en kunnen ze eerder beginnen met het verlies verwerken.

Neemt de angst weg

Ook al bespreek je het maar met één persoon of schrijf je het in een kladblokje: je hebt erover nagedacht. Voor veel mensen helpt dit de angst of onzekere gevoelens voor de dood weg te nemen. Door je wensen online vast te leggen pas je ze makkelijker aan, mocht er wat in je leven veranderen of je hebt ineens toch andere wensen. Een online codicil is niet rechtsgeldig. Net waar je voorkeur naar uitgaat.

Krijg inzicht in de kosten

Door vast te leggen hoe jij wilt dat je uitvaart eruit gaat zien, heb je niet alleen controle over de dag zelf, maar ook over de financiën. Zo weet je hoeveel je ongeveer kunt reserveren of sparen. Misschien kom je wel tot het besef dat je liever een uitvaartsverzekering afsluit. Financiën zijn niet het leukste om over na te denken, maar het haalt wel een boel stress van de schouders van je nabestaanden.

Contact

Misschien heb je nog geen idee hoe je wil dat je uitvaart eruitziet, of wat er mogelijk is. Dan staan de uitvaartverzorgers van Boerhaave je met liefde bij. Zij leggen je uit wat de mogelijkheden zijn, en kunnen je helpen een wilsbeschikking op te stellen.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.