Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Een gedenkobject: voor altijd een tastbare herinnering

Het verlies van een dierbare is een proces van verdriet, rouw en verwerking. Een tastbare herinnering in de vorm van een gedenkobject biedt steun in deze moeilijke periode. Er zijn verschillende soorten gedenkobjecten, variërend van de klassieke urn tot een kussensloop.

Gedenksteen of -bankje

Indien de overleden dierbare is gecremeerd, zijn er verschillende opties voor de as. Je kunt ervoor kiezen om de as uit te strooien op een plek die dierbaar was voor de overledene. Het is fijn om een plek te hebben waar je de dierbare kunt herdenken. Vaak is het daarom mogelijk om een gedenksteen of -plaatje te laten plaatsen, of een bankje met daarop de naam van de overleden dierbare. Hiervoor bestaan wel regels. Een uitvaartondernemer kan je hierin adviseren.

Urn

Een andere klassieke optie is om de as te bewaren in een mooie sierurn. Een urn wordt handmatig en op ambachtelijke wijze gemaakt, volledig op maat en van materiaal naar keuze. De urn kan thuis worden geplaatst of in een urnenmuur.

Gedenksieraad

Een deel van de as van de overledene kan worden bewaard in een sieraad. Een gedenksieraad heeft een askamer die gevuld kan worden met de as van de overleden dierbare. Zo draag je je dierbare altijd dichtbij je. Maar er zijn meer opties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de trouwring van een overleden partner te verbinden met de eigen trouwring. Of om de trouwring te transformeren tot een prachtige hanger die je altijd bij je kunt dragen. Ieder sieraad kan volledig worden gepersonaliseerd.

Asbeeld/glasobject

Het is ook mogelijk om een asbeeld te laten ontwerpen door een kunstenaar of kunstenares. De as wordt in zo’n geval vaak verwerkt in de holle sokkel van het sculptuur. Er is dus geen directe verwijzing naar de overledene. Een asbeeld is daarom een subtiel alternatief voor een sier-urn. Een andere optie is een glasobject. Een glasblazer vormt een bol van de hete glasmassa en verwerkt daarin de as.

Kleding

Maar ook van de kleding van de overledene kun je een mooie tastbare herinnering maken. Denk bijvoorbeeld aan een kussenhoes die je op de bank kunt leggen, op bed, of mee kunt nemen in de auto. Je kunt je op deze manier nog letterlijk vasthouden aan de overleden dierbare. Andere opties zijn een plaid, een knuffel, een sjaal of een stoffen krukje: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Opties

Door de vele opties zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Een uitvaartondernemer kan je daarom helpen bij de keuze voor een gedenkobject en je adviseren over minder bekende opties.

  • Gedenkobject van hout en touw
  • Een asvlinder. Dit is een houten vlinder op een granieten of plexiglas voetje. Deze kun je vullen met as, een haarlokje of een klein briefje
  • Een gedenksterretje. Dit is een urn in de vorm van een ster, die je kunt graveren
  • Emotionbeads. Dit zijn handgemaakte kralen waarin de as van de dierbare kan worden verwerkt
  • Tranenzakje. Dit is een zakje met een fluwelen onderkant, gevuld met glazen steentjes. Het symboliseert de zorgen en de daarbij behorende tranen.

Herinnering

Salvador Dali zei ooit: “Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering.” Een emotionele levensgebeurtenis in een tastbare herinnering van een gedenkobkect vormgegeven, zodat de mooie herinnering altijd zal blijven bestaan.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.