Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Dit moet je weten over een uitvaartverzekering

Verzekeringen rondom uitvaarten: zo zit het

Om er zeker van te zijn dat je later de uitvaart krijgt die je wenst, is het goed om een verzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering zorgt er ook voor dat je nabestaanden zo min mogelijk omkijken hebben naar het regelen van de begrafenis of crematie. Het is voor hen al moeilijk genoeg om een familielid of partner te verliezen. Bezorg ze liever zo min mogelijk stress en regel de uitvaart op tijd. Een uitvaartverzekering helpt je hierbij.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een eenvoudige uitvaart kost al snel zo’n 7.500 euro. Spaargeld dekt dan niet altijd de volledige kosten van zo’n uitvaart. En misschien zijn er wel speciale wensen rondom het overlijden. Dan betaal je meer dan het genoemde bedrag. Met een uitvaartverzekering dek je deze kosten, voordat je komt te overlijden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om twintig jaar vooraf een verzekering af te sluiten. Je betaalt dan iedere maand een klein bedrag. Dit is makkelijker te behappen dan een groot bedrag in één keer. Laat dus niks aan het toeval over en kies voor een goede uitvaartverzekering.

Waarom een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering voorkom je dat nabestaanden voor de kosten opdraaien als er onvoldoende spaargeld is. Maar ook als er genoeg spaargeld is, kun je alsnog voor een uitvaartverzekering kiezen. De nabestaanden hoeven dan de uitvaart niet voor te schieten. Bij overlijden kunnen zij namelijk niet direct bij je spaargeld. Bank- en spaarrekeningen van de overledene worden geblokkeerd door de bank of door de executeur-testamentair. Het komt erop neer dat de uitvaartverzekering een potje is voor de begrafenis of crematie.

Voor welke uitvaartverzekeringen kun je kiezen?

Er zijn verschillende typen uitvaartverzekeringen om uit te kiezen. Zo kun je bepalen welke het beste bij jouw situatie past:

De naturapolis

De naturaverzekering is de bekendste uitvaartverzekering. Voordat je overlijdt, betaal je maandelijks een premie. Je verzekert niet een vast geldbedrag. De verzekeraar keert bij overlijden het bedrag uit in de vorm van diensten en objecten. Denk hierbij aan vervoer, catering en de rouwauto. Het voordeel hiervan is dat alles goed is geregeld voor de nabestaanden. Zij hoeven nog aan weinig dingen te denken. Alleen voor bijzondere wensen moet meestal extra worden betaald, zoals een grafsteen.

De kapitaalverzekering

Samen met de naturaverzekering wordt de kapitaalverzekering het meeste gekozen. Deze verzekering sluit je wel af voor een bepaald bedrag. De verzekeraar keert de som geld uit bij overlijden. Soms bouw je als verzekerde extra kapitaal op. Bij een kapitaalverzekering heb je meer vrijheid met invulling van de uitvaart, want je zit niet vast aan een bepaald pakket. Zo kun je zelf bepalen met welke uitvaartondernemer je zaken doet. De uitvaart is beter af te stemmen op de laatste wensen van de overledene. De mate van vrijheid is de reden om voor dit type verzekering te kiezen. De waarde van een kapitaalverzekering moet jaarlijks aangegeven worden in Box 3 van de belastingaangifte.

Combinatiepolis

De combinatie-uitvaartverzekering combineert een naturaverzekering met een kapitaalverzekering. Verzekeraars spelen hiermee in op het fenomeen dat veel mensen uit eigen beweging zowel een natura- als kapitaalverzekering afsluiten. Met een combinatie-uitvaartverzekering zijn er diensten gedekt zoals het vervoer, de opbaring en de druk van rouwkaarten. Bovendien wordt er een bepaald bedrag uitgekeerd dat door nabestaanden vrij gebruikt kan worden. Dit bedrag kan gebruikt worden voor aanvullende diensten of bijvoorbeeld een mooiere kist en bloemen.

Waar helpt de uitvaartondernemer bij?

Als uitvaartondernemer regel je niet alleen de kist en de auto. Het gaat tegenwoordig veel verder dan dat. De wensen voor een uitvaart zijn de laatste jaren steeds bijzonderder geworden. Er is steeds meer mogelijk om de laatste dag geheel naar de wensen van de overledene te maken. Vind je dit als nabestaande erg moeilijk? In dat geval treedt de uitvaartondernemer ook op als bemiddelingspersoon. Sommige ondernemers hebben vaste contacten bij verzekeringsmaatschappijen en nemen zelfs dit gedeelte voor je uit handen. Bij Uitvaartzorg Boerhaave staan we altijd voor je klaar.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.