Dit moet je weten over een uitvaartverzekering

Verzekeringen rondom uitvaarten: zo zit het

Om er zeker van te zijn dat je later de uitvaart krijgt die je wenst, is het goed om een verzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering zorgt er ook voor dat je nabestaanden zo min mogelijk omkijken hebben naar het regelen van de begrafenis of crematie. Het is voor hen al moeilijk genoeg om een familielid of partner te verliezen. Bezorg ze liever zo min mogelijk stress en regel de uitvaart op tijd. Een uitvaartverzekering helpt je hierbij.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een eenvoudige uitvaart kost al snel zo’n 7.500 euro. Spaargeld dekt dan niet altijd de volledige kosten van zo’n uitvaart. En misschien zijn er wel speciale wensen rondom het overlijden. Dan betaal je meer dan het genoemde bedrag. Met een uitvaartverzekering dek je deze kosten, voordat je komt te overlijden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om twintig jaar vooraf een verzekering af te sluiten. Je betaalt dan iedere maand een klein bedrag. Dit is makkelijker te behappen dan een groot bedrag in één keer. Laat dus niks aan het toeval over en kies voor een goede uitvaartverzekering.

Waarom een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering voorkom je dat nabestaanden voor de kosten opdraaien als er onvoldoende spaargeld is. Maar ook als er genoeg spaargeld is, kun je alsnog voor een uitvaartverzekering kiezen. De nabestaanden hoeven dan de uitvaart niet voor te schieten. Bij overlijden kunnen zij namelijk niet direct bij je spaargeld. Bank- en spaarrekeningen van de overledene worden geblokkeerd door de bank of door de executeur-testamentair. Het komt erop neer dat de uitvaartverzekering een potje is voor de begrafenis of crematie.

Voor welke uitvaartverzekeringen kun je kiezen?

Er zijn verschillende typen uitvaartverzekeringen om uit te kiezen. Zo kun je bepalen welke het beste bij jouw situatie past:

De naturapolis

De naturaverzekering is de bekendste uitvaartverzekering. Voordat je overlijdt, betaal je maandelijks een premie. Je verzekert niet een vast geldbedrag. De verzekeraar keert bij overlijden het bedrag uit in de vorm van diensten en objecten. Denk hierbij aan vervoer, catering en de rouwauto. Het voordeel hiervan is dat alles goed is geregeld voor de nabestaanden. Zij hoeven nog aan weinig dingen te denken. Alleen voor bijzondere wensen moet meestal extra worden betaald, zoals een grafsteen.

De kapitaalverzekering

Samen met de naturaverzekering wordt de kapitaalverzekering het meeste gekozen. Deze verzekering sluit je wel af voor een bepaald bedrag. De verzekeraar keert de som geld uit bij overlijden. Soms bouw je als verzekerde extra kapitaal op. Bij een kapitaalverzekering heb je meer vrijheid met invulling van de uitvaart, want je zit niet vast aan een bepaald pakket. Zo kun je zelf bepalen met welke uitvaartondernemer je zaken doet. De uitvaart is beter af te stemmen op de laatste wensen van de overledene. De mate van vrijheid is de reden om voor dit type verzekering te kiezen. De waarde van een kapitaalverzekering moet jaarlijks aangegeven worden in Box 3 van de belastingaangifte.

Combinatiepolis

De combinatie-uitvaartverzekering combineert een naturaverzekering met een kapitaalverzekering. Verzekeraars spelen hiermee in op het fenomeen dat veel mensen uit eigen beweging zowel een natura- als kapitaalverzekering afsluiten. Met een combinatie-uitvaartverzekering zijn er diensten gedekt zoals het vervoer, de opbaring en de druk van rouwkaarten. Bovendien wordt er een bepaald bedrag uitgekeerd dat door nabestaanden vrij gebruikt kan worden. Dit bedrag kan gebruikt worden voor aanvullende diensten of bijvoorbeeld een mooiere kist en bloemen.

Waar helpt de uitvaartondernemer bij?

Als uitvaartondernemer regel je niet alleen de kist en de auto. Het gaat tegenwoordig veel verder dan dat. De wensen voor een uitvaart zijn de laatste jaren steeds bijzonderder geworden. Er is steeds meer mogelijk om de laatste dag geheel naar de wensen van de overledene te maken. Vind je dit als nabestaande erg moeilijk? In dat geval treedt de uitvaartondernemer ook op als bemiddelingspersoon. Sommige ondernemers hebben vaste contacten bij verzekeringsmaatschappijen en nemen zelfs dit gedeelte voor je uit handen. Bij Uitvaartzorg Boerhaave staan we altijd voor je klaar.

Jouw laatste wens in vertrouwde handen!
bladren
ons team
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

Mogelijheden Crematie

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.