Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Kleding bij begrafenis of crematie

Bij een begrafenis heb je natuurlijk wel andere dingen aan je hoofd dan je garderobe, maar toch is het fijn om te weten wat er gepast is om aan te doen. Het kan namelijk lastig zijn om te kiezen wat je gaat dragen. Wat is er allemaal acceptabel en wat wordt er van je verwacht? Bij twijfel kun je altijd overleggen met je naasten. Alleen als dat niet mogelijk is, zijn er veel opties waarmee je altijd wel goed zit.

Kijk op het kaartje

Het kan zo zijn dat op de uitnodiging al wensen staan vastgelegd wat betreft de kleding. Zo kan het zijn dat diegene die is overleden enorm van felle kleuren hield en daarom niemand in zwarte kleren zou willen hebben. Dan is het natuurlijk het beste je daaraan te houden. Ook kunnen er wat algemenere richtlijnen op staan, zoals formele kleding met nette schoenen. Dan weet je dat je daarvoor moet gaan. Het kan echter ook zo zijn dat er helemaal niks over de kleding vermeld wordt, dan zijn er een aantal keuzemogelijkheden die altijd gepast zijn.

Donkere kleding

In Nederland is het standaard om voor begrafenissen donkere kleding te dragen. Zwart in het specifiek staat onlosmakelijk met begrafenissen verbonden en het laat dus zien dat je rouwt. Het is daarom respectvol om donkere kleding te dragen naar een begrafenis. Er zijn echter wel meer keuzes dan alleen zwart. Andere kleuren zoals donkere tinten grijs of blauw zijn ook goede opties. Felle kleuren daarentegen, tenzij het gewenst is, zijn niet echt passend voor een begrafenis.

Kleed je netjes

Het is ook het meest respectvol om nette kleding aan te doen. Hier zijn ook verschillende opties voor, en het wordt dus alleen beperkt tot een pak of een jurk. Vaak kunnen overhemden en pantalons er ook heel net uit zien. Andere opties zijn fatsoenlijke shirts of truien en mooie broeken. Spijkerbroeken zijn minder gepast, zeker niet als er gaten in zitten. Hetzelfde gaat voor simpele shirts of hemdjes. Als je geen andere broek hebt, kies dan de netste en donkerste spijkerbroek die je hebt. Tot slot, schoenen behoren er ook gewoon net en goedverzorgd uit te zien. Ga liever voor een paar veterschoenen dan gympen. Ook nette laarsjes of hakken zijn prima keuzes.

Details

Houd je accessoires ook minimaal en ingetogen. Te veel opvallende sieraden kunnen dus beter vermeden worden. Verder zijn hoeden ook een goede optie, maar ga dan wel voor een net model in een donkere kleur. Denk bijvoorbeeld aan een bolhoed, of een hoed met een brede rand. Petten daarentegen zijn iets te alledaags. Je kunt er ook voor kiezen om een stropdas te dragen bij een pak of een overhemd. In het geval dat het koud weer is, zijn nette sjaals ook een optie.

Uitvaartzorg Boerhaave

Hoe dan ook, het gaat er om dat jij tijdens het afscheid je niet over je kleding druk hoeft te maken. Hopelijk hebben deze tips je daarbij geholpen. Kies er vooral ook voor om iets te dragen waar jij je het meest comfortabel in voelt. Indien je zelf al wensen aan het vast leggen bent voor je uitvaart, kan het ook een goed idee zijn om kledingvoorschriften vast te leggen. Dit kun je doen om het naar je eigen wensen te laten verlopen of om zorgen te verminderen voor je nabestaanden. Indien je hier hulp bij kunt gebruiken, neem dan vooral contact op en dan verzorgen we samen jouw laatste wensen.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.