Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Wat te doen: as uitstrooien of bewaren?

Wanneer je je de keuze voor cremeren hebt gemaakt, sta je voor een volgende keuze, namelijk wat je met je as wilt laten gebeuren. Deze keuze kan ook behoorlijk lastig zijn. Het belangrijkste is dat je een manier vindt die het beste aansluit op jouw wensen. Je wilt wellicht ook rekening houden met wat jouw nabestaanden het prettigst zouden vinden. Dan kan je tegen een dilemma aanlopen: wil je dat jouw as bewaard wordt of dat het wordt uitgestrooid?

Wat is jouw wens omtrent je as?

Net als met de keuze begraven of cremeren, kan het zo zijn dat je al een voorkeur hebt. Als je er nog niet uit bent, kun je je familieleden of vrienden vragen wat hun voorkeuren hierin zijn. Het kan moeilijk zijn om over de dood te praten. Toch kan je je nabestaanden enorm helpen door hierover je wensen vast te leggen. Dit kan het afscheid makkelijker maken en het kan je zelf ook rust geven. Bij het nemen van beslissingen over je afscheid en rondom uitstrooien of bewaren, kun je een aantal zaken in overweging nemen.

As dichtbij houden

Het voordeel van bewaren is dat jouw as door je dierbaren mee naar huis genomen kan worden. Zo kan het afscheid voor hun minder definitief voelen, omdat je nog altijd dichtbij ze bent. Zeker op momenten waar je anders bij elkaar zou zijn geweest, kan de urn enige troost of kracht bieden. Daarnaast kan, als de urn op een zichtbare plek staat, dat aanleiding zijn voor gesprekken en het ophalen van herinneringen.

Persoonlijke urn

Er zijn veel mogelijkheden voor een persoonlijke urn. Hierdoor kan de urn functioneren als een bijzonder en persoonlijk aandenken. Zo kan er bijvoorbeeld een mooi altaartje gemaakt worden, passend bij wie de overledene was. Op deze manier straalt jouw rustplek iets van jou uit, wat troostend kan zijn voor dierbaren. Voor jezelf kan het ook een fijn idee zijn dat er iets persoonlijks van jou achterblijft.

Een speciaal uitstrooi moment

Het uitstrooien van je as kan je persoonlijke wens zijn, omdat je je verbonden voelt met die plek. Dit kan van alles zijn: een eiland, een meer, een natuurgebied, enzovoort. Daarnaast kan ook voor een specifiek moment van de dag gekozen worden waarop je wordt uitgestrooid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonsopgang. Ook kan er een datum worden uitgekozen om daar een mooie afscheidsdienst bij te organiseren. Zo kan het afscheid gepland dus worden op een speciale dag of plek.

Fysiek afscheid nemen

De fysieke eigenschappen van het uitstrooien zelf kunnen je dierbaren ook helpen om afscheid te nemen. Door de as fysiek los te laten representeert dat het afscheid dat anders voornamelijk mentaal gebeurt. Dit kan voor veel mensen het rouwproces ondersteunen. Ze hebben dan niet de urn dichtbij zich, maar ze kunnen nog wel altijd terug naar de plek gaan waar de as is uitgestrooid. Op deze manier is het bovendien mogelijk voor andere familie leden of vrienden om de rustplek te bezoeken.

Uitvaartzorg Boerhaave

Het kan lastig zijn om keuzes te maken omtrent je eigen afscheid, maar wij willen jou daar graag in ondersteunen. Bij Uitvaartzorg Boerhaave zorgen we ervoor dat je wensen goed geregeld worden. We kunnen je ook ondersteunen in het verkennen van verschillende mogelijkheden. Wil je graag meer weten of geholpen worden met het kiezen? Neem dan contact op en dan helpen we je verder.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.