Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Een gesprek over de dood: hoe pak je dat aan?

Openingstijden

Uitvaartcentrum

24/7 persoonlijk

bereikbaar

Uitvaartzorg

Boerhaave

Ook buiten de openingstijden welkom!

@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoicG9zdF90aXRsZSIsInNldHRpbmdzIjp7ImJlZm9yZSI6IjxoMT4iLCJhZnRlciI6IjwvaDE+In19@

Laat ons jou terug bellen?

050 52 55 980
info@uitvaart-groningen.nl


Oops! We could not locate your form.

Of lees meer over ons

Nadenken over de dood is iets wat de meeste mensen liever niet doen, laat staan erover praten. Maar of je nu in goede gezondheid verkeert of weet dat het einde nadert, voor jezelf en je nabestaanden kan een openhartig gesprek hierover helpen bij het acceptatieproces. Daarom is het waardevol om dit onderwerp van tevoren aan te snijden, zodat mensen niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Maar hoe pak je een gesprek over de dood nou precies aan?

Gemoedsrust voor jezelf en nabestaanden

Of een overlijden nou onverwacht komt of na een lange periode van ziekte, in beide gevallen kun je maar beter goed voorbereid zijn. Wanneer de uitvaartwensen niet van tevoren zijn vastgelegd, kan dit voor onnodige stress en onzekerheid zorgen bij de nabestaanden, die op dat moment al veel aan hun hoofd hebben. In korte tijd komt er veel op mensen af. Ze moeten dan keuzes maken over wat zij denken dat het best past bij de overledene, zonder zeker te weten of hij of zij het zo had gewild. Voor de gemoedsrust van jezelf en de nabestaanden is het dus fijn om te weten waar iedereen aan toe is.

Afscheid nemen

Neem daarom eens een moment om met je familie om de tafel te zitten en hierover van gedachten te wisselen. Ongetwijfeld zullen er gedachten en gevoelens naar boven komen die voor mensen lastig te behappen zijn. Hoe confronterend en beangstigend het ook is om erover na te denken, een gesprek over de dood kan erg zinvol zijn. Het helpt om even stil te staan bij elkaars gevoelens, gedachten en wensen en deze uit te spreken. Niet alleen over de uitvaart, maar ook de fase ervoor. Hoe willen jullie afscheid nemen? Zijn er nog gesprekken die je wilt voeren of plekken die je wilt bezoeken? Wat wil je achterlaten en welke zaken moeten nog geregeld worden zodat je nabestaanden goed terechtkomen?

Laatstewensenboekje

Om vorm te geven aan je laatste wensen rondom het afscheid, kan een Laatstewensenboekje inzicht verschaffen. Dit geeft je een steuntje in de rug bij het nadenken over je eigen afscheid en wat er allemaal bij komt kijken. Aan de hand van dit leidraad kun je ook bespreken met je dierbaren wat zij een prettige manier van afscheid nemen vinden, en dat vervolgens vastleggen in het codicil. Zo word je stap voor stap wegwijs gemaakt door alle onderdelen van het afscheid. Denk hierbij aan begraven of cremeren, opbaring van het lichaam, de afscheidsdienst, locatie, muziek en sprekers. Wanneer je zelf geen echte voorkeur hebt, kunnen anderen jou misschien op ideeën brengen. Zo kun je samen keuzes maken die het best bij je passen. Dat creëert duidelijkheid voor de familie en geeft rust aan jezelf, omdat iedereen zo weet waar hij of zij aan toe is.

Begeleiding bij uitvaartmogelijkheden

Wellicht weet je niet zo goed wat er allemaal mogelijk is. Een uitvaartbegeleider kan hierbij inzicht en steun bieden. Uitvaartzorg Boerhaave ontvangt de familie graag om de wensen te vertalen naar een afscheid waar iedereen met een goed gevoel op terugkijkt. Zij begeleiden families bij het organiseren van een persoonlijke, rustige en waardige uitvaart die een mooi afscheid vormt van hun dierbare. Er zijn veel opties in uitvaartlocaties, dienst en vervoer om alle elementen van de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact met onze uitvaartverzorgers opnemen.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.