Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

De rol van muziek bij uitvaarten

Het favoriete lied van de overledene. Een muziekstuk dat de tranen rijkelijk laat vloeien. Een nummer dat een herinnering oproept, past bij het thema afscheid nemen of dat juist perfect weergeeft wie hij of zij was als persoon. Muziek kan een belangrijke rol spelen bij uitvaarten. Het maakt emoties los, het troost en het zet de juiste toon, bijvoorbeeld tijdens een fotovoorstelling. Uitvaartzorg Boerhaavelaan helpt je daarom graag met een passende muziekkeuze bij de uitvaart.

Persoonlijke noot

Muziek geeft het afscheid een persoonlijke noot. Wanneer mensen hun uitvaartwensen kenbaar maken, is muziek daarvan vaak een groot onderdeel. Het kan immers een krachtig middel zijn om je gevoel over te brengen. Een nummer kan voor altijd verbonden zijn aan een herinnering of gevoel. Veel mensen zullen dan ook terugdenken aan de uitvaart bij het horen van het nummer dat hier ten gehore werd gebracht. Maar de mogelijkheden houden niet op bij het luisteren van een cd.

Gedenkwaardig optreden

Om een uitvaart echt gedenkwaardig te maken, is live muziek een waardevolle toevoeging. Zo is het ook mogelijk om een band of muzikant op de uitvaart te laten spelen. En wist je dat je zelfs een dj voor de uitvaart kunt inhuren? Hoewel je misschien niet gelijk denkt aan een dj, kan dit toch erg passend zijn. Zo weet een dj vaak goed in te spelen op de stemming van de uitvaart en de juiste snaar te raken. Een uitvaart hoeft immers niet alleen uit rustige pianomuziek of akoestische gitaarmuziek te bestaan. Naast droevige momenten, kan het fijn zijn om ook momenten van blijdschap en humor in de dienst te verwerken. Een opbeurend, uitbundig of grappig nummer kan hierbij helpen.

Lied voordragen

Misschien maakte de overledene deel uit van een koor, band of fanfare. Of misschien is er iemand in de familie of vriendenkring die muzikaal is. Speelt een (klein)kind een instrument of ben je zelf muzikaal aangelegd? Een optreden van iemand die dicht bij de persoon in kwestie staat is dan een perfect eerbetoon, vooral als deze zelfgeschreven is. Zowel voor kinderen als volwassenen is het fijn om zich uit te drukken met muziek. Dit maakt de uitvaart extra bijzonder én persoonlijk.

Muziekkeuze

Als het om de muziekkeuze gaat, kun je verschillende kanten op. Muziek van de favoriete artiest van de overledene ligt natuurlijk het meest voor de hand. Maar het kan ook zijn dat er een bepaald nummer is dat je doet denken aan de persoon of dat verbonden is aan een herinnering. Wanneer het een nummer is dat iedereen kent, kan het bovendien een mooi gevoel van saamhorigheid creëren om dit samen te zingen.

Meestgedraaide nummers

Het kan natuurlijk zijn dat de overledene geen groot muziekliefhebber was. In dat geval beschikken we gelukkig over een breed assortiment aan passende uitvaartmuziek. Laat je alvast inspireren met een greep uit de meestgedraaide nummers:

  • Schubert – Ave Maria
  • Time To Say Goodbye van André Rieu
  • Afscheid nemen bestaat niet van Marco Borsato
  • Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij
  • Tears In Heaven van Eric Clapton
  • The Rose van Bette Midler
  • Angels van Robbie Williams
  • My Way van Frank Sinatra
  • Hallelujah van Leonard Cohen
  • Imagine van John Lennon

Uitvaartwensen

Wil je graag ontzorgd worden bij het plannen van een uitvaart, weten wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken of wil je je laatste wensen vastleggen? Uitvaartzorg Boerhaavelaan helpt je graag om jouw wensen te vertalen naar een uitvaart waar men met een goed gevoel op terugkijkt.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.