De rol van muziek bij uitvaarten

Het favoriete lied van de overledene. Een muziekstuk dat de tranen rijkelijk laat vloeien. Een nummer dat een herinnering oproept, past bij het thema afscheid nemen of dat juist perfect weergeeft wie hij of zij was als persoon. Muziek kan een belangrijke rol spelen bij uitvaarten. Het maakt emoties los, het troost en het zet de juiste toon, bijvoorbeeld tijdens een fotovoorstelling. Uitvaartzorg Boerhaavelaan helpt je daarom graag met een passende muziekkeuze bij de uitvaart.

Persoonlijke noot

Muziek geeft het afscheid een persoonlijke noot. Wanneer mensen hun uitvaartwensen kenbaar maken, is muziek daarvan vaak een groot onderdeel. Het kan immers een krachtig middel zijn om je gevoel over te brengen. Een nummer kan voor altijd verbonden zijn aan een herinnering of gevoel. Veel mensen zullen dan ook terugdenken aan de uitvaart bij het horen van het nummer dat hier ten gehore werd gebracht. Maar de mogelijkheden houden niet op bij het luisteren van een cd.

Gedenkwaardig optreden

Om een uitvaart echt gedenkwaardig te maken, is live muziek een waardevolle toevoeging. Zo is het ook mogelijk om een band of muzikant op de uitvaart te laten spelen. En wist je dat je zelfs een dj voor de uitvaart kunt inhuren? Hoewel je misschien niet gelijk denkt aan een dj, kan dit toch erg passend zijn. Zo weet een dj vaak goed in te spelen op de stemming van de uitvaart en de juiste snaar te raken. Een uitvaart hoeft immers niet alleen uit rustige pianomuziek of akoestische gitaarmuziek te bestaan. Naast droevige momenten, kan het fijn zijn om ook momenten van blijdschap en humor in de dienst te verwerken. Een opbeurend, uitbundig of grappig nummer kan hierbij helpen.

Lied voordragen

Misschien maakte de overledene deel uit van een koor, band of fanfare. Of misschien is er iemand in de familie of vriendenkring die muzikaal is. Speelt een (klein)kind een instrument of ben je zelf muzikaal aangelegd? Een optreden van iemand die dicht bij de persoon in kwestie staat is dan een perfect eerbetoon, vooral als deze zelfgeschreven is. Zowel voor kinderen als volwassenen is het fijn om zich uit te drukken met muziek. Dit maakt de uitvaart extra bijzonder én persoonlijk.

Muziekkeuze

Als het om de muziekkeuze gaat, kun je verschillende kanten op. Muziek van de favoriete artiest van de overledene ligt natuurlijk het meest voor de hand. Maar het kan ook zijn dat er een bepaald nummer is dat je doet denken aan de persoon of dat verbonden is aan een herinnering. Wanneer het een nummer is dat iedereen kent, kan het bovendien een mooi gevoel van saamhorigheid creëren om dit samen te zingen.

Meestgedraaide nummers

Het kan natuurlijk zijn dat de overledene geen groot muziekliefhebber was. In dat geval beschikken we gelukkig over een breed assortiment aan passende uitvaartmuziek. Laat je alvast inspireren met een greep uit de meestgedraaide nummers:

  • Schubert – Ave Maria
  • Time To Say Goodbye van André Rieu
  • Afscheid nemen bestaat niet van Marco Borsato
  • Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij
  • Tears In Heaven van Eric Clapton
  • The Rose van Bette Midler
  • Angels van Robbie Williams
  • My Way van Frank Sinatra
  • Hallelujah van Leonard Cohen
  • Imagine van John Lennon

Uitvaartwensen

Wil je graag ontzorgd worden bij het plannen van een uitvaart, weten wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken of wil je je laatste wensen vastleggen? Uitvaartzorg Boerhaavelaan helpt je graag om jouw wensen te vertalen naar een uitvaart waar men met een goed gevoel op terugkijkt.

Jouw laatste wens in vertrouwde handen!
bladren
ons team
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

Mogelijheden Crematie

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.