Onduidelijkheden over de uitvaart opgehelderd

Openingstijden

Uitvaartcentrum

24/7 persoonlijk

bereikbaar

Uitvaartzorg

Boerhaave

Ook buiten de openingstijden welkom!

@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoicG9zdF90aXRsZSIsInNldHRpbmdzIjp7ImJlZm9yZSI6IjxoMT4iLCJhZnRlciI6IjwvaDE+In19@

Laat ons jou terug bellen?

050 52 55 980
info@uitvaart-groningen.nl


Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Of lees meer over ons

Nadenken over een uitvaart is niet iets wat je graag wilt doen. Dat is immers iets voor later, dat kan tegen die tijd nog wel een keer. Maar hoe vervelend het ook is, het is goed om hier al op tijd over na te denken. Want hoewel je het niet verwacht, kan de dood ook zomaar eens eerder komen. Keuzes maken kan dan erg lastig zijn. Er zijn veel emoties en er is maar een korte tijd om ergens over na te denken. Om die keuzes eenvoudiger te maken, verhelderen we in dit artikel een aantal onduidelijkheden voor je.

De locatie

Er vinden doorgaans een hele hoop misverstanden plaats als het gaat om de locatie. Bij een uitvaart denken we eigenlijk al snel aan een traditionele kerk of uitvaartcentrum, maar tegenwoordig zijn er veel meer locaties waar je uit kunt kiezen. We proberen een uitvaart altijd zo persoonlijk mogelijk te maken, en daar speelt de locatie een grote rol bij. Een groot sportliefhebber kan bijvoorbeeld zijn uitvaart bij zijn sportclub willen, een ander verkiest een buitenlocatie. Er is veel mogelijk.

Het programma

Ook denken veel mensen dat het programma van een uitvaart eigenlijk standaard is. Zo worden er drie muziekstukken gekozen, is er na afloop koffie met cake en draagt iedereen zwart. Maar ook dit past niet bij iedereen. Je mag ook best meerdere muziekstukken kiezen en de kleinkinderen mogen absoluut een verhaaltje vertellen tijdens de dienst. Naast de locatie is het programma ook iets persoonlijks. Een uitvaart is een afscheid, dus je mag helemaal zelf bepalen hoe je wilt dat dat eruit ziet.

Een vrije keuze

Als uitvaartverzorger hebben we als doel om jou of je nabestaanden te ontzorgen. Het is daarom belangrijk dat je een goede klik hebt. Je wilt een gevoel van vertrouwen waardoor je het idee hebt dat je met een gerust hart de touwtjes uit handen kan geven. Een uitvaart is niet niets, en dat begrijpen we. Toch wordt er over het algemeen vaak gedacht dat je enkel kunt kiezen voor de uitvaartbegeleider die de verzekeraar, ziekenhuis of zorginstelling aanraadt. Maar dat is helemaal niet het geval, je bent helemaal vrij in die keuze. Ga dus vooral het gesprek aan en kies voor een uitvaartverzorger waar jij een goed gevoel bij hebt.

Meer informatie

Het is goed mogelijk dat je meer informatie wilt hebben, met vragen rondloopt of andere onduidelijkheden hebt over afscheid. Bij Uitvaartzorg Boerhaave ben je te allen tijde van harte welkom voor een informatief gesprek en een eerlijk advies. We denken met je mee en zullen alles doen om je te begeleiden of te ondersteunen.

Laat ons jouw terug bellen?

050 52 55 980
info@uitvaart-groningen.nl


Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Of lees meer over ons

Jouw laatste wens in vertrouwde handen!
bladren
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

Mogelijheden Crematie

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.