Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Onduidelijkheden over de uitvaart opgehelderd

Openingstijden

Uitvaartcentrum

24/7 persoonlijk

bereikbaar

Uitvaartzorg

Boerhaave

Ook buiten de openingstijden welkom!

@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoicG9zdF90aXRsZSIsInNldHRpbmdzIjp7ImJlZm9yZSI6IjxoMT4iLCJhZnRlciI6IjwvaDE+In19@

Laat ons jou terug bellen?

050 52 55 980
info@uitvaart-groningen.nl


Oops! We could not locate your form.

Of lees meer over ons

Nadenken over een uitvaart is niet iets wat je graag wilt doen. Dat is immers iets voor later, dat kan tegen die tijd nog wel een keer. Maar hoe vervelend het ook is, het is goed om hier al op tijd over na te denken. Want hoewel je het niet verwacht, kan de dood ook zomaar eens eerder komen. Keuzes maken kan dan erg lastig zijn. Er zijn veel emoties en er is maar een korte tijd om ergens over na te denken. Om die keuzes eenvoudiger te maken, verhelderen we in dit artikel een aantal onduidelijkheden voor je.

De locatie

Er vinden doorgaans een hele hoop misverstanden plaats als het gaat om de locatie. Bij een uitvaart denken we eigenlijk al snel aan een traditionele kerk of uitvaartcentrum, maar tegenwoordig zijn er veel meer locaties waar je uit kunt kiezen. We proberen een uitvaart altijd zo persoonlijk mogelijk te maken, en daar speelt de locatie een grote rol bij. Een groot sportliefhebber kan bijvoorbeeld zijn uitvaart bij zijn sportclub willen, een ander verkiest een buitenlocatie. Er is veel mogelijk.

Het programma

Ook denken veel mensen dat het programma van een uitvaart eigenlijk standaard is. Zo worden er drie muziekstukken gekozen, is er na afloop koffie met cake en draagt iedereen zwart. Maar ook dit past niet bij iedereen. Je mag ook best meerdere muziekstukken kiezen en de kleinkinderen mogen absoluut een verhaaltje vertellen tijdens de dienst. Naast de locatie is het programma ook iets persoonlijks. Een uitvaart is een afscheid, dus je mag helemaal zelf bepalen hoe je wilt dat dat eruit ziet.

Een vrije keuze

Als uitvaartverzorger hebben we als doel om jou of je nabestaanden te ontzorgen. Het is daarom belangrijk dat je een goede klik hebt. Je wilt een gevoel van vertrouwen waardoor je het idee hebt dat je met een gerust hart de touwtjes uit handen kan geven. Een uitvaart is niet niets, en dat begrijpen we. Toch wordt er over het algemeen vaak gedacht dat je enkel kunt kiezen voor de uitvaartbegeleider die de verzekeraar, ziekenhuis of zorginstelling aanraadt. Maar dat is helemaal niet het geval, je bent helemaal vrij in die keuze. Ga dus vooral het gesprek aan en kies voor een uitvaartverzorger waar jij een goed gevoel bij hebt.

Meer informatie

Het is goed mogelijk dat je meer informatie wilt hebben, met vragen rondloopt of andere onduidelijkheden hebt over afscheid. Bij Uitvaartzorg Boerhaave ben je te allen tijde van harte welkom voor een informatief gesprek en een eerlijk advies. We denken met je mee en zullen alles doen om je te begeleiden of te ondersteunen.

Laat ons jouw terug bellen?

050 52 55 980
info@uitvaart-groningen.nl


Oops! We could not locate your form.

Of lees meer over ons

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.