Uitvaarten en het coronavirus

De wereld ziet er momenteel even heel anders uit dan voorheen. Door het coronavirus dat zich over ons land aan het verspreiden is, zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Dat is heftig voor heel veel mensen, maar zeker ook voor mensen die te maken krijgen met afscheid nemen. Ineens moet ook dit anders en dat kan je diep in het gevoel raken.

Onverminderde inzet
Ook wij bij Uitvaartzorg Boerhaave leven met iedereen mee. We hopen vooral dat jullie allemaal in een goede gezondheid verkeren. Voor hen die te maken hebben met het organiseren van een uitvaart, zetten we ons onverminderd in. Net zoals bij zoveel situaties in ons dagelijks leven, zijn de mogelijkheden bij een uitvaart beperkter geworden. Maar er zijn nog steeds manieren om het afscheid vorm te geven. Wij helpen je heel graag om de opties die er nog wel zijn in kaart te brengen en deze uit te voeren. Uiteraard doen wij er alles aan om de overledene een waardig uiteinde te verzorgen.

Het loopt anders…
Als er iets is dat dit coronavirus ons leert, is het dat het leven snel anders kan lopen dan we verwachtten, en dat onze gezondheid ons belangrijkste bezit is. Nu veel mensen ziek worden en komen te overlijden, raakt het virus veel mensen op persoonlijk niveau. Om de gezondheid voor zoveel mogelijk mensen te waarborgen, moet iedereen zich aanpassen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daarom zijn er maatregelen vanuit de overheid opgesteld die invloed hebben op ons als individuen, maar ook op een uitvaart.

Protocol RIVM
Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, volgen wij nauwkeurig het protocol van het RIVM. Ook vragen we je medewerking en begrip hiervoor. Dit protocol bestaat in het kort uit vijf pijlers.
1. Er mogen beslist niet meer dan dertig personen in het gebouw aanwezig zijn.
2. Geen handen schudden en fysiek contact vermijden.
3. Was minimaal dertig seconden de handen bij binnenkomst en thuiskomst.
4. Houd, indien mogelijk, minimaal 1,5 meter afstand in de rij.
5. Hoest en nies in de elleboogholte.

Naar elkaar omkijken
Hoe groot de gevolgen zullen zijn en wanneer het gewone leven voorzichtig weer hervat kan worden, dat kunnen we nu nog niet weten. Maar wat we wel weten, is dat het nu belangrijker dan ooit is om naar elkaar om te kijken. Zorg goed voor mensen uit de risicogroep en help elkaar een handje op veilige afstand. En ook wij zullen voor je klaarstaan wanneer dat nodig is.

Jouw laatste wens in vertrouwde handen!
bladren
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

Mogelijheden Crematie

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.