Ben ik wel goed verzekerd voor een uitvaart?

Als er een dierbare is overleden klapt je leven in elkaar. Je probeert bij te komen van de schok, maar je moet ineens van alles regelen. Vooral de uitvaart is lastig. Het vraagt veel regelwerk waar je hoofd totaal niet naar staat, maar tegelijkertijd wil je wel een mooi afscheid organiseren. Dat kost alleen wel geld, iets waar je even totaal niet mee bezig wil zijn. Hoe zit het eigenlijk met uitvaartverzekeringen, verschillende soorten polissen en uitkeringen bij een uitvaart?

Een respectvol afscheid

Je bent nog maar net bekomen van de schok van het overlijden van je dierbare, en er komt ineens van alles op je af. Je moet een uitvaart regelen en ondertussen ook met je eigen emoties omgaan. Je wil op een mooie, respectvolle manier afscheid kunnen nemen. Een uitvaart is alleen niet goedkoop, hoe ga je dit betalen?

Een uitvaartpolis of overlijdensrisicoverzekering?

Er zijn, om te beginnen, meerdere soorten verzekeringen. Vooral een uitvaartpolis en een overlijdensrisicopolis worden vaak met elkaar verward. Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering waarmee je het wegvallen van een inkomen kunt opvangen. Deze is dus niet per sé gericht op de uitvaart. In tegenstelling tot een uitvaartverzekering kent deze verzekering ook een einddatum: als de verzekerde na deze datum overlijd keert de verzekeraar helaas niet uit. Een uitvaartpolis is een verzekering die ofwel in geld of natura uitkeert bij het overlijden, specifiek bedoeld voor de uitvaart. Ook hier zijn meer varianten van.

Verschillende polissen

Er zijn vier soorten uitvaartpolissen die je kunt afsluiten. Ten eerste de kapitaalverzekering. Bij deze verzekering krijg je bij het overlijden een bedrag dat je kunt besteden aan de uitvaart. Je kunt dit bedrag niet ergens anders voor gebruiken. Dit is anders bij een sommenpolis: hierbij krijg je ook een bedrag, maar heb je niet de restrictie dat je dit alleen voor de uitvaart kunt gebruiken. Bij een naturaverzekering krijg je geen geld, maar als het ware de uitvaart zelf: de verzekeraar betaalt bepaalde diensten om de uitvaart te verzorgen. Je zit bij de naturaverzekering wel vast aan de uitvaartonderneming van je verzekeraar, dit kan er dus een zijn die niet bij jou past. Een vierde variant is de koopsom uitvaartverzekering: een bedrag dat je eenmalig in de verzekeringsmaatschappij inlegt, waarvan later een deel of de hele uitvaart vergoed wordt.

Wat past bij jou?

Het is een goed idee om op tijd na te denken over welke verzekering voor jou geschikt is. Mocht je zelf komen te overlijden weet je zo dat je naasten geen problemen krijgen met de kosten. Hier zitten wat afwegingen aan vast. Als je niet vast wil zitten aan een bepaalde begrafenisondernemer kun je beter geen naturaverzekering afsluiten. Aan de andere kant scheelt het je wel werk – op het moment zelf zijn minder keuzes te maken.

Advies over verzekeringen

Als je bij een grote verzekeringsmaatschappij verzekerd bent kan het zijn dat je korting krijgt als je bij een bepaalde uitvaartondernemer de uitvaart regelt. Toch betekent dit niet dat dit ook daarmee de goedkoopste optie is. Bij Uitvaartzorg Boerhaavelaan houden we de kosten voor jou namelijk zo laag mogelijk. Bovendien zorgen wij er altijd voor dat je een persoonlijke, warme uitvaart hebt voor je dierbare. We zoeken hiervoor een geschikte locatie, bijvoorbeeld een van onze eigen of een locatie die speciaal was voor de overledene, en maken met jou een mooi afscheid. Als je hierbij advies nodig hebt over je uitvaartverzekering helpen we je hierbij ook graag. Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Jouw laatste wens in vertrouwde handen!
bladren
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

Mogelijheden Crematie

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.