Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Vier fabels over uitvaarten

Er bestaan heel wat fabels en broodjeaapverhalen over de periode tussen het sterven en de uitvaart. Misschien komt dat omdat er voor veel mensen toch nog een taboe rondom de dood hangt. Om dat voor eens en altijd uit de wereld te helpen, hebben we de meest voorkomende fabels (én feiten) voor je op een rijtje gezet.

Fabel 1: De as van een vreemde

Hoe weet je nu zeker dat je de as van je moeder meekrijgt en niet die van een wildvreemde? In een crematieoven past slechts één lichaam. Voordat de kist met het lichaam in de oven gaat, worden eerst nauwkeurig allerlei verplichte documenten gecontroleerd. Als alles klopt wordt het crematiedocument ondertekend en wordt er een vuurvast steentje met een uniek nummer op de kist gelegd. Deze gaat mee de oven in. Aan de hand van het steentje kan de as dus altijd geïdentificeerd worden.

Fabel 2: Rook uit de oven

Je hebt vast weleens rook uit de schoorsteen van het crematorium zien komen. Betekent dit dat de oven dan in gebruik is? Nee, de techniek van crematieovens is zo geavanceerd, dat de verbranding rook- en geurloos verloopt. Speciale filters zorgen ervoor dat al het stof wordt opgevangen. De ‘rook’ die je wel eens uit de schoorsteen ziet komen, en dit zal alleen op koudere dagen zijn, is condens afkomstig van de cv-ketel.

Fabel 3: Elke dag hetzelfde tarief

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar het kan qua kosten verschil uitmaken of de uitvaart op een doodeweekse dag of in het weekend plaatsvindt. In het weekend kun je namelijk te maken krijgen met een weekendtoeslag die door meerdere onderdelen van de uitvaart kan worden gerekend. Dat kan dus iets zijn om rekening mee te houden.

Fabel 4: Mijn uitvaartverzekering moet mijn uitvaart regelen

Al hoewel dit nog steeds vaak gedacht wordt, is het niet waar. Het maakt niet uit waar je verzekerd bent, maar je bent altijd vrij in je keuze welke uitvaartondernemer jij de uitvaart wilt laten verzorgen. Wel kan het zo zijn dat grote maatschappijen een bepaalde korting geven als zij de uitvaart mogen uitvoeren. Die korting lijkt aantrekkelijk, maar het is de vraag of je ook werkelijk goedkoper uit bent. Vaak liggen de prijzen bij lokale uitverzorgers namelijk sowieso al lager, zodat dergelijke kortingen overbodig zijn.

Nog meer fabels en vragen

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat je met nog meer vragen rondloopt of opheldering wil over andere fabels die je hebt gehoord. Bij Uitvaartzorg Boerhaave ben je te allen tijd van harte welkom voor een informatief gesprek en een eerlijk advies.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.