Jouw wensen: wat als je er morgen niet meer bent?

Nog te vaak komt het voor dat mensen totaal niet zijn voorbereid op de dood. Je wenst niemand een periode van ziek zijn voor het sterven toe, maar in dergelijke situaties is er dikwijls wel over de uitvaart nagedacht. Maar wanneer een overlijden plotseling komt, bijvoorbeeld door een dodelijk ongeval, staan nabestaanden ineens voor een voldongen feit. En wanneer er dan nog nooit over wensen omtrent de uitvaart gepraat of zelfs nagedacht is, kan dat heel vervelend uitpakken.

Taboe

Alhoewel we in Nederland van mening zijn dat alles besproken mag worden, rust er op de dood nog steeds een taboe. Het bespreken van hoe je je uitvaart wilt vormgeven, is niet een populair onderwerp van gesprek. Eigenlijk hebben we het er gewoon liever maar niet over. Daar hoeven we immers ook nog niet over na te denken? Dat kan later altijd nog wel eens. Maar wat nu als er geen later meer is? Wat als je er morgen niet meer bent? Weet je partner dan wel wat jouw wensen zijn?

Zoveel keuzes

Voor de nabestaanden kan het dan extra moeilijk zijn om de uitvaart te regelen. Er moeten in korte tijd zoveel keuzes worden gemaakt. Wilde de overleden begraven of gecremeerd worden, wat voor kist moet er gekozen worden, wel of geen bloemen, een grote uitvaart of een intieme plechtigheid in besloten kring? Welke kleding krijgt de overledene aan, krijgt de uitvaart een religieuze tint of juist niet? Wat was de lievelingsmuziek van hem of haar?

Je kunt het niet overdoen

Er moeten keuzes gemaakt worden op een moment dat er veel emoties zijn. Er is geen tijd om overal rustig over na te denken. Om weloverwogen keuzes te maken. Keuzes die passen bij het leven van de overledene. Daardoor kunnen er dingen besloten en geregeld worden, die achteraf toch niet helemaal passend lijken te zijn. En dat kan een heel onbevredigend gevoel achterlaten. Je kunt het immers niet overdoen.

Sta even stil

Daarom is het zo belangrijk om er nu al bij stil te staan. Hoe wil jij dat jouw uitvaart eruit ziet? Denk daar eens goed over na en bespreek het met de mensen om je heen. En dan maakt het niet uit of je 20 of 80 bent. Een persoonlijke uitvaart, die past bij wie jij was, is het laatste geschenk dat jij voor je nabestaanden kunt achterlaten.

Leg je wensen vast

Rondom een uitvaart zijn er enorm veel mogelijkheden. Wij kunnen je daar alle informatie over geven en je helpen om de wensen rondom je uitvaart in kaart te brengen. Wij bieden de mogelijkheid om je wensen, door middel van een codicil, bij ons vast te leggen. Jij bent uniek en dat geldt ook voor jouw uitvaart. Het geeft jou een rustig gevoel en kan je nabestaanden veel zorgen besparen.

Jouw laatste wens in vertrouwde handen!
bladren
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor je klaar!

Mogelijheden Crematie

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.