Kunnen wij u helpen?

Bel ons en we helpen u meteen.

Elke uitvaart is uniek

Net zoals geen mens hetzelfde is, is ook geen uitvaart hetzelfde. Iedere uitvaart is een stukje maatwerk, passend bij het leven dat de overledene leidde. Er is zoveel mogelijk. Vaak meer dan je denkt. Uitvaartzorg Boerhaavelaan kan met je meedenken en je ideeën vastleggen of realiseren.

De mogelijkheden van het opbaren

Tussen het moment van overlijden en de uitvaart moeten volgens wettelijk vastgelegde regels minimaal 36 uur en maximaal zes werkdagen zitten. In die periode wordt de overledene opgebaard. Dat kan in het uitvaartcentrum of een andere (openbare) ruimte zoals een kerk, instelling of verenigingsgebouw, maar je kunt er ook voor kiezen om je dierbare die laatste tijd thuis te houden. Bij Uitvaartcentrum Boerhaavelaan zijn ook mogelijkheden voor opbaren. Wanneer je langskomt is er altijd een uitvaartverzorger aanwezig waar jij een kopje koffie mee kunt drinken en een praatje mee kunt maken. Geheel naar wens van de familie. Over het algemeen wordt de overledene in de opbaarperiode gekoeld, tenzij er thanatopraxie op het lichaam is toegepast. Dit is een soort balseming waardoor het lichaam, zonder koeling, minimaal tien dagen goed blijft.

Waar vindt de uitvaartdienst plaats?

Tot voor kort was het gebruikelijk om de uitvaartdienst in een kerk, uitvaartcentrum of aula van een crematorium te houden. Maar je kunt natuurlijk ook voor iets anders kiezen. Iets wat meer past bij de overledene: zijn favoriete café, het buurthuis of de plaatselijke voetbalkantine. Zo’n vertrouwde omgeving kan een extra dimensie aan het afscheid geven en, als bijkomend voordeel, het kan ook nog eens flink schelen in de kosten.

Rouwvervoer

Afhankelijk van de gemeente waar je woont, is het wel of niet toegestaan om de overledene met een ander vervoermiddel dan de traditionele rouwauto naar zijn laatste rustplaats te brengen. Er zijn steden waar vrijwel alles mag: van een privé-auto of boot tot een koets of bakfiets, terwijl in andere gemeentes al moeilijk kan worden gedaan over het eigen Volkswagenbusje. Informeer dus vooraf naar de regels van Algemene Politie Verordening in jouw plaats.

Uitvaartmuziek

Muziek maakt een uitvaart persoonlijk en daarom worden vaak ook nummers gekozen waar de

overledene van hield. Er bestaan geen echte regels voor. Livemuziek, luisteren naar een cd of samen zingen: het kan allemaal. Het enige waar je wel enigszins rekening mee moet houden, is de duur van de afscheidsplechtigheid. Heb je geen inspiratie? Neem eens een kijkje op internet bij de  Begrafenis Top 10

Begraven of cremeren

Wil je begraven worden of juist gecremeerd? Die keus is heel persoonlijk. Praat erover met anderen. Hun argumenten kunnen je aan het denken zetten. Of bezoek eens een open dag bij een crematorium of uitvaartcentrum. Het is goed om hier zelf over na te denken en de keus niet bij je nabestaanden neer te leggen.

Begraven worden in je eigen stad of land

Cremeren mag in elk crematorium van Nederland plaatsvinden. Begraven mag in principe ook op iedere begraafplaats. Je hoeft niet per se begraven te worden in je eigen woon- of geboorteplaats. Sommige gemeenten geven echter geen nieuwe graven uit aan niet-inwoners. Mocht je voorkeur naar een bepaalde plaats uitgaan, informeer hier dan eerst naar.

Laat je wensen vastleggen

‘Wanneer je een beeld hebt van jouw uitvaart, doe je er goed aan je wensen vast te leggen’, aldus Joyce Nijholt. ‘Dit geeft niet alleen jezelf rust, maar het helpt je nabestaanden ook om de juiste keuzes te maken. We maken hier regelmatig mee dat nabestaanden niet op de hoogte zijn van de wensen van hun dierbare. Het is ook niet voor iedereen even eenvoudig om dit met elkaar te bespreken, en op deze manier kun je hen, én jezelf, een hoop zorgen besparen.’

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis

Op dit moment hulp nodig?

Bel ons 24/7
gratis op dit nummer
praten-over-de-dood

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Als je twijfelt over de verzekeringsvorm dan wel waarde van je polis, laat ons dit voor je uitzoeken, we helpen je hierbij graag en kunnen je naar een korte inventarisatie van jouw uitvaartwensen al direct een indicatie geven of je voldoende bent verzekerd!

Jouw uitvaartwensen vastleggen geeft je een gerust gevoel en houvast aan de nabestaande(n).
Graag helpen we je met het invullen hiervan en beantwoorden wij je vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wil je geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je een vraag of wil je advies over het regelen van een uitvaart en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een begrafenis en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heb je vragen over het regelen van een crematie en/of wil je een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

In de ruim 25 jaar die ik als uitvaartverzorger werk kom ik vaak bij families terecht die op dat moment even niet weten hoe het allemaal moet, er moeten veel beslissingen worden genomen om op de juiste wijze vorm te kunnen geven aan het afscheid. Samen met de familie en nabestaanden wil ik een waardevol afscheid verzorgen. Hierbij treed ik op als vangnet, waarbij ik een adviserende, dienstverlenende en begeleidende schakel wil zijn, uiteindelijk gaat het erom hoe de familie het afscheid wilt.
Ik realiseer me iedere keer weer dat ik voor de familie heel belangrijk ben en ik het rustpunt moet zijn zodat de familie elk moment weer een beroep op me kan doen. Dit iswerk dat je alleen met passie kunt doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Mijn naam is Harnold Nieboer, sinds 2002 ben ik werkzaam in de uitvaart en sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Boerhaave. Vanuit eigen ervaring heb ik gevoeld hoe prettig het is als er iemand is, dat als er in je directe omgeving iemand komt te overlijden, die naar je luistert, die er voor je is met kennis van zaken, die samen met je de weg zoekt naar de vorm die je wilt geven aan de uitvaart en probeert te ontzorgen aangaande de dingen die allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Binnen de uitvaartverzorging kan ik nabestaanden begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt. Het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden wordt door mij tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld. Ook na de uitvaart heb ik contact met de nabestaanden om te helpen bij vragen die ze hebben op het gebied van urnen, verstrooien, bijzettingen of verzekeringen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Om een familie in een moeilijke tijd te kunnen helpen door samen met hun vorm te mogen geven aan het afscheid is een grote passie van mij. Mijn inziens is een uitvaart een weerspiegeling van iemands leven en kan je hier op zoveel verschillende manieren een invulling aan geven, zodat het afscheid ook echt een betekenisvolle herinnering wordt die je verder kan helpen. Iemand met raad en daad bijstaan en een uitvaart te organiseren waarin de wensen van de familie duidelijk kenbaar zijn, vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.