Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0505255980

 Wij scoren een 10 op basis van 21 recensies

Laatste wensen: waarom je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen

Gepubliceerd op:

De dood zet je aan het denken. Of je er nou iets over hoort in het nieuws of recent zelf iemand verloren bent. ‘Wat wil ik na mijn overlijden? Hoe wil ik dat mijn uitvaart eruit ziet?’ Voor sommigen is het heel makkelijk om over de dood te praten, de ander denkt er liever niet over na of vindt het juist heel lastig om bespreekbaar te maken. Toch is je eigen afscheid bespreken belangrijk. We leggen je hier uit waarom.

Prettig afsluiten

Iets minder geruststellend om te horen, maar een overlijden kan heel onverwachts komen. In andere gevallen kun je er juist goed op anticiperen en kun je er, voor zover dat kan, ook op voorbereiden. Daarom is het prettig voor jou en je nabestaanden om te allen tijde voorbereid te zijn. Dit kun je bijvoorbeeld zijn door een laatste wensenboekje, codicil of wilsbeschikking in te vullen. In essentie is het allemaal hetzelfde: een document waarin staat hoe je wilt dat je uitvaart verzorgd wordt. Is het eenmaal zo ver, dan weet jij dat je de uitvaart krijgt die je graag wilt en hebben je nabestaanden handvatten om dit zo te regelen. Zo hoeven zij zich geen zorgen te maken over het inhoudelijke aspect en kunnen ze eerder beginnen met het verlies verwerken.

Neemt de angst weg

Ook al bespreek je het maar met één persoon of schrijf je het in een kladblokje: je hebt erover nagedacht. Voor veel mensen helpt dit de angst of onzekere gevoelens voor de dood weg te nemen. Door je wensen online vast te leggen pas je ze makkelijker aan, mocht er wat in je leven veranderen of je hebt ineens toch andere wensen. Een online codicil is niet rechtsgeldig. Net waar je voorkeur naar uitgaat.

Krijg inzicht in de kosten

Door vast te leggen hoe jij wilt dat je uitvaart eruit gaat zien, heb je niet alleen controle over de dag zelf, maar ook over de financiën. Zo weet je hoeveel je ongeveer kunt reserveren of sparen. Misschien kom je wel tot het besef dat je liever een uitvaartsverzekering afsluit. Financiën zijn niet het leukste om over na te denken, maar het haalt wel een boel stress van de schouders van je nabestaanden.

Contact

Misschien heb je nog geen idee hoe je wil dat je uitvaart eruitziet, of wat er mogelijk is. Dan staan de uitvaartverzorgers van Boerhaave je met liefde bij. Zij leggen je uit wat de mogelijkheden zijn, en kunnen je helpen een wilsbeschikking op te stellen.