Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

050 5255 980

Terug naar blog
3 min. leestijd
Funus uitvaartzorg 24 april 2019

Een uitvaartlocatie die bij je past

De tijd dat een uitvaart uitsluitend plaatsvond in een kerk, crematorium of uitvaartcentrum ligt al enige tijd achter ons. Tegenwoordig mag de plechtigheid vrijwel overal worden gehouden. Kies je voor de stilte en weidsheid van de natuur of liever voor de hectiek en drukte van een stad. Het noorden van Nederland kent diverse bijzondere uitvaartlocaties. Iedere plek heeft zijn eigen sfeer en karakter.

Kerkje Harkema

In het Groningse Den Ham ligt het kerkje Harkema. Het kerkje is gebouwd in het hart van het oude eiland Middag en aan alle kanten omgeven door een landschap dat meer dan tweeduizend jaar oud is. Rust en ruimte en de sfeer van het Groninger boerenland maken het kleine kerkje tot een intieme locatie voor een uitvaart.

Hillig Meer

Op Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext heerst eeuwige grafrust. Er is veel vrijheid om een persoonlijke invulling aan de uitvaartceremonie en laatste rustplaats te geven. Voor de ceremonie kan worden gebruikgemaakt van de karakteristieke Boskapel in de openlucht of het ontvangsthuis.

De Paalkoepel

Een prachtige locatie aan het Paterswoldsemeer. Een serene rust, maar toch vlakbij de stad Groningen. Dat is wat De Paalkoepel, gelegen tussen Haren en Paterwolde, biedt. Het van oorsprong in 1908 gebouwde theehuis stond tot het einde van de jaren zestig op 25 palen in het water. Het karakteristieke gebouw biedt een prachtig uitzicht over het water en de skyline van Groningen.

Martinikerk

Een mooiere uitvaartlocatie voor een geboren en getogen stadjer als de Martinikerk bestaat er niet. Het prachtige gebouw in het hart van Groningen is de perfecte ambiance voor een afscheid. De kerk heeft de beschikking over verschillende ruimtes, voor zowel grotere als kleinere gezelschappen, elk met hun eigen sfeer.

Coendersborg

Dit landgoed midden in de stad Groningen leent zich goed voor een uitvaart in stijl. Monumentale bomen en overblijfselen van oude grachten geven de omgeving een idyllische sfeer.

Van huiskamer tot voetbalkantine

Het belangrijkste is dat je een uitvaartlocatie vindt die bij de overledene past. Dat kan dus zelfs bij iemand in de tuin zijn, in een huiskamer, theater, voetbalkantine of bedrijfsgebouw. Het maakt niet uit, mits er maar respectvol kan worden omgegaan met de overledene, de nabestaanden en de gasten die de uitvaartplechtigheid bijwonen.

Uitvaartcentrum

Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de uitvaart in ons uitvaartcentrum te laten plaatsvinden. We beschikken over verschillende faciliteiten om het afscheid helemaal naar jouw wens in te richten. We hebben twee aula’s waar het afscheid samen met alle dierbaren, familie, vrienden en kennissen gehouden kan worden. En voor wie het liever klein of intiem wil, bieden we de geborgenheid van onze huiskamer of rouwkamer.

Andere blogposts

.